Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Met grote droevenis hebben we kennis genomen van het plotseling overlijden van Wim Stolk alias WJ Maryson afgelopen donderdag 10 maart 2011
Hij is 60 jaar geworden. Wim Stolk zou aanwezig zijn op de TerraCon als een van onze eregasten.
We wensen Elly en de kinderen veel sterkte toe in deze periode.

Picture
Wim, hier aan de keyboards, bij zijn band Maryson
W.J. Maryson, echte naam Wim Stolk (De Lier, 1950 - Kats, 10 maart 2011), was een Nederlandse fantasy-auteur. Hij werkte ruim twintig jaar als reclameschrijver voordat hij verderging als voltijdschrijver, kunstschilder en musicus. Ook organiseerde hij regelmatig de jaarlijkse schrijfwedstrijd Paul Harland Prijs voor fantasy-, sf- en horrorverhalen. Zijn romans zijn vertaald naar onder meer het Duits, Spaans, Portugees, Pools, Lets en Bulgaars. In augustus 2010 verscheen zijn eerste in het Engels vertaalde roman, The towers of Romandor. Zijn korte verhalen verschenen op websites, in anthologieën en magazines. Zijn prijswinnende verhaal Verstummte Musik verscheen in Amerikaanse, Duitse en Russische anthologieën.

W.J. Maryson won in 2004 de Elf Fantasy Award voor het beste fantasyboek met De Heer van de Diepten en in 2007 de Paul Harland Prijs met het korte verhaal Nietzsche Station. Hij werd genomineerd voor diverse literaire prijzen.

In 1996 richtte hij de band Maryson op. De muziekstijl was symfonische rock. Alle nummers waren gebaseerd op zijn zesdelige cyclus Meestermagiër. De band heeft twee albums uitgebracht (gebaseerd op respectievelijk boek 1, Het eerste zwaard: Sperling, en boek 2, Het tweede zwaard: Emaendor). Het was oorspronkelijk de bedoeling om van elk boek één cd uit te brengen. Voorbereidingen voor een derde album waren tot het moment van zijn plotselinge overlijden in volle gang. Daarnaast werkte hij samen met de Engelse musicus Tim Alexander aan enkele muzikale projecten.

We zullen hem enorm missen, mede omdat velen van ons hem persoonlijk kenden.



Leave a Reply.