Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Picture
Prachtig nieuws voor auteur Rudy Soetewey en uitgeverij Kramat !
Soetewey was voor de vierde keer genomineerd. Met zijn nieuwste boek "Getuigen"schiet hij in de Poirot-roos. De auteur kreeg de felbegeerde gegraveerde pen en een geldprijs.

Onze felicitaties aan de auteur en Wim en Hilde van uitgeverij Kramat !

Vierde keer, goede keer!

Rudy Soetewey kent het verloop van de uitreiking van de Hercule Poirotprijs maar al te goed. Nadat hij in 2001 in de running was en in 2007 en in 2009 de prijs net aan zijn neus zag voorbijgaan, triomfeert hij dit jaar.

De Hercule Poirotprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de auteur die dat jaar de beste Vlaamse misdaadroman schreef. Rudy Soetewey haalde het van Bram Dehouck ("Een zomer zonder slaap"), Ludo Schildermans ("Getekend"), Roger Schoemans ("Bastille") en Koen Vermeiren ("De Blik").

GETUIGEN

Het hoofdpersonage, een boekhouder, is op een late trein de enige getuige van een ruzie tussen allochtone jongeren en een treinpassagier. De boekhouder kent de jongeren niet en beseft dat niemand hem gezien heeft. Bovendien heeft hij geen gsm op zak en het lijkt al bij al goed mee te vallen voor het slachtoffer. Geen reden om onnodig paniek te zaaien en om zelf buiten schot te blijven, besluit hij om de politie niet te waarschuwen.

De volgende dag hoort hij echter de berichtgeving dat er een jongere dood werd aangetroffen op de desbetreffende trein. De politie is hopeloos op zoek naar getuigen. De boekhouder zijn geweten begint te knagen en tracht aangifte te doen zonder zijn identiteit prijs te geven. Dit loopt niet van een leien dakje en vanaf dan wordt het hoofdpersonage zijn leven één groot moeras, waarin hij voortdurend dreigt weg te zinken...

“Getuigen” is een boek dat actuele thema's zoals (jeugd)criminaliteit en racisme niet uit de weg gaat.

Fragment uit het boek:

'Het idee dat ik hem zou moeten beschrijven, bezorgde me een zure smaak in de mond. Ik kon hun nationaliteit absoluut niet inschatten. Voor je het wist, kreeg je het label racist opgeplakt tegenwoordig! Het woord alleen al deed me aan mijn ex-schoonvader denken, wat op zijn beurt braakneigingen veroorzaakte. Niets gezien, niets gehoord en als ik daarvoor een lafaard moest zijn, dan wàs ik maar een lafaard.'

Quotes

“Soetewey schrijft een atypische thriller waarin de 'kleine man' goed wil doen maar zichzelf toch in de problemen werkt. Herkenbaar en strak geschreven.” - John Vervoort

“'Getuigen’ is Soetewey op z'n best. Gewoon en strak en helder geschreven verhaal, over een man die best uw buurman zou kunnen zijn.” - Geert D'Hulster

Auteur

Rudy Soetewey is met ‘Getuigen’ niet aan zijn proefstuk toe. In 1992 kwam zijn eerste boek, ‘Bedrieglijke Eenvoud’, uit. Ondertussen schreef hij reeds 7 boeken en 8 toneelstukken. De boeken 'Inbraak', 'Moord' en 'Vrienden' leverden hem telkens een nominatie voor de Hercule Poirotprijs op.

Rudy Soetewey signeert en trakteert. Op zaterdag 11 juni kon je in Café Bahnhof, Kapelstraat 117 te Hove vanaf 15 u jouw exemplaar van het boek ‘Getuigen’ laten signeren en werd je daarenboven getrakteerd op een gratis drankje!

Op zaterdag 20 augustus 2011 geeft Rudy een schrijverscursus. Hier worden technieken aangeboden die de vertelstructuur van een verhaal verbeteren en versterken, waardoor de impact op de lezers groter wordt. Deze cursus gaat door in de Norbertijnenadbij van Tongerlo van 9u30 tot 16u. Inschrijven kan je door een mailtje te sturen naar Kramat.


Technische Gegevens:

  • ISBN: 9789079552443
  • NUR: 305
  • Prijs: 19,95 €
  • Blz.: 298
  • Verschijnt: out now

Een uitgave van Kramat Uitgeverij - Kramat Suspense

Website Kramat
Website  Rudy Soetewey




Leave a Reply.