Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Brussel geteisterd door een waanzinnige vloedgolf van zombies
Picture
in Brussel… Een besmettelijke golf van waanzin zal zich verspreiden in de hoofdstad, waar een massale horde van honderden zombies door de straten zullen strompelen. Kom een sappige hap uit je laten nemen en je voor een dag laten veranderen in een zombie!

Dit evenement wordt voor het vierde opeenvolgend jaar georganiseerd in samenwerking met het BIFFF festival (Internationaal Festival van de Fantastische Film in Brussel) (http://bifff.org).

Maar wat houdt het precies in ?

Zombie Day is een openbare manifestatie, het gaat om een bijeenkomst van dwalende zombies in de straten van Brussel. Deelname is vrij voor iedereen en volledig gratis.

Achter dit evenement schuilt geen enkele politieke overtuiging of eis. Het enige doel is om het publiek te entertainen en amuseren.

Programma :

De deelnemers worden in de hal van Tour en Taxis verwacht vanaf 12 uur, waar zij gratis getransformeerd worden tot zombies door professionele maquilleurs van het BIFFF.

De parade, onder begeleiding van de politie, zal om 15u30 vertrekken op het Albertinaplein richting centrum om daar terreur te zaaien in een dolgekke sfeer.

Na Manneken Pis begroet te hebben die voor de gelegenheid getooid is in de outfit van Graaf Dracula, zal de parade zich verder slepen naar het Muntplein waar zij zich zal ontbinden om 17u.

Een team van vrijwilligers staat in voor de organisatie van dit evenement. Het gaat om een groep vrienden met een gek idee, namelijk om een van de grootste Zombie Days in de wereld te organiseren. De vorige edities hebben maar liefst tussen de 200 en 300 deelnemers verzameld. Dit jaar verwachten we 500 zombies.

Het concept Zombie Day, ook wel Zombie Walk genoemd,  zag voor het eerst het daglicht in 2001 in Sacramento. Sinds toen, hebben verscheidene parades plaatsgevonden in de Verenigde Staten en in Europa.
 

 

Picture
 


Comments
Leave a Reply