Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Onze collega Frank ging weer op pad om wat nieuws te vergaren over het komende Festival van de Fantastische Film in Brussel.
Picture
My God... Jezus, ... still alive and kicking.
BIFFF 2011
7 tot 19 april 2011
Thurn & Taxis, Brussel


• Spaanse opener ‘Balade  Triste De Trompeta’

Op de persconferentie van donderdag 10 maart in het stadhuis van Brussel stelde het Brussels Internationaal Festival van de Fantastische Film, het BIFFF, zijn programma voor. De openingsfilm op donderdag 7 april wordt ‘Balade Triste De Trompeta’ van Alex de la Iglesia. De Spaanse regisseur is een trouwe gast van het BIFFF. Eerder zagen we ‘El Dia De La Bestia ‘ en ‘The Oxford Murders’ van zijn hand. Zijn nieuwste film is een gitzwarte komedie over het wedervaren van een circusclown tijdens en na de Spaande Burgeroorlog. Op dinsdag 19 april sluit het festival met ‘Monsters’ van Garreth Edwards. ‘Monsters’ neemt ons mee naar de nabije toekomst, zes jaar na een invasie door buitenaardse wezens.

• Zesenzestig films

Gedurende veertien dagen worden in Thurn & Taxis zesenzestig genrelangspeelfilms uit zesentwintig landen vertoond. Sciencefiction, fantasy, horror, thrillers en extravaganza komen aan bod. Het programma werd gekozen uit een aanbod van zeshonderd inzendingen. Honderd gasten vereren het festival met een bezoekje. Alexandre Aja (‘Mirrors’, ‘The Hills Have Eyes’)  en John Landis  (‘An American Werewolf In London’) zullen in de ‘Orde van de Raaf’ worden opgenomen. Andere genodigden zijn Alex de la Iglesia, die de openingsfilm voorstelt en Jake West (‘Doghouse’) die de workshop voor filmstudenten begeleidt.

• Taiwan

Op Taiwan viert men dit jaar dat de Chinese republiek honderd jaar geleden werd gesticht. Dat moet gevierd worden. Het BIFFF richt daarom op maandag 11 april een Taiwanese avond in met drie langspeelfilms ‘The Lion Dance’, ‘Bubble Tea’ en ‘De Marionetten’. Het Brusselse filmmuseum Cinematek sluit aan met een retrospectieve Ang Lee van 30 maart tot 28 april. Ang Lee werd in Taiwan geboren. Hij woont en werkt nu in Amerika en is trouwens tot Amerikaan genaturaliseerd. Hij won twee Gouden Beren, twee Gouden Leeuwen en een Oscar. Cinematek vertoont ‘The Hulk’, ‘The Ice Storm’, ‘Sense And Sensibility’, ‘Crouching Tiger, Hidden Dragon’ en andere titels.

• Extra

Trouwe bezoekers van het BIFFF weten dat het festival veel, veel meer is dan enkel cinema. De jaarlijkse tentoonstelling heeft dit keer ‘Creature’ als thema en wordt opgebouwd door het ‘Squid Lab’. De Body Painting-wedstrijd wordt al voor de 24ste keer georganiseerd en de maquillagewedstrijd al voor de 28ste keer. Tijdens de Japanimationdag worden er afleveringen van anime tv-series gedraaid (‘Time Of Eve’, ‘No Longer Human’, ‘Ghost Hound’) en is er een SF&F- en mangamarkt. Dan zijn er nog de Zombieparade en natuurlijk niet te vergeten: het Vampierenbal!

PROGRAMMA
  • 7 april: opening met ‘Balade  Triste De Trompeta’
  • 9 april: Zombieparade en Zombienacht
  • 9 april: 8ste sci-fi, fantasy en mangamarkt
  • 11 april : Taiwanese avond
  • 15 april : Belgische Filmdag met o.a. het resultaat van de studentenworkshop
  • 16 april: 26ste Vampierenbal
  • 17 april: 9de Japanimationdag
  • 19 april: sluiting met ‘Monsters’

BIFFF 2011
7 – 19 april 2011
Thurn & Taxis, Havenlaan 86c, 1000 Brussel


Retrospectieve Ang Lee
30 maart – 28 april
Cinematek, Baron Hortastraat 9, Brussel


Meer info:
www.bifff.net
www.cinematek.be

Frank Beckers
 


Comments
Leave a Reply