Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Trouwe bezoekers van het Brussels Internationaal Festival van de Fantastische Film weten dat het festival veel meer is dan de vertoning van films. Elk jaar wordt het Vampierenbal georganiseerd en zijn er tentoonstellingen met fantastische kunst. Sinds vijf jaar is er ook een Cosplaywedstrijd. Omdat een beeld meer dan duizend woorden zegt, toont Cerberus een selectie foto’s die Ton van Rooij en ik van deze evenementen namen. Het merendeel van de foto’s komt van Ton.
Picture
Bal der vampieren
Sommige deelnemers werken maandenlang aan hun pak voor het Vampierenbal. Anderen kiezen voor een maquillage die in de loop van de dag op de festivalsite gratis wordt aangebracht. Het Vampierenbal vond dit jaar al voor de zesentwintigste keer plaats.

‘Creature’
Festiv’Art groepeert de tentoonstellingen met schilderijen, beelden, maquettes en poppen. Gedurende het hele festival kan de tentoonstelling gratis bezocht worden. Dit jaar stond het team van Squid Lab in voor de opbouw van de tentoonstelling met als thema ‘creature’.

Japanimation Dag
In 2004 werd de eerste Japanimationdag gehouden op het BIFFF. ’s Morgens en in de namiddag staan er dan afleveringen van anime tv-series op het programma. Steevast goed voor een portie getekende sciencefiction. De hele dag door kan je op een manga- en SF&F-beurs je collectie figurines, mangastrips en dvds aanvullen. Bovendien wordt er een Cosplay-wedstrijd georganiseerd. Cosplay is een samentrekking van Costume en Play en is vanuit Japan overgewaaid. Deelnemers verkleden zich naar een figuur uit een anime, manga of computerspel. Vaak voeren ze ook nog een stukje toneel op, waarin ze een scène naspelen.

Brussels Internationaal Festival van de Fantastische Film 2011
7 – 19 april 2011
Thurn & Taxis, Havenlaan 86C, 1000 Brussel
26ste Vampierenbal
16 april 2011
8de Japanimationdag en 5de Cosplay
17 april 2011

Meer info:
www.bifff.net
www.squidlab.be

Frank Beckers

 


Comments
Leave a Reply