Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Picture
De jonge eco-activiste Nova wiens moeder net bij een dubieus ongeluk om het leven is gekomen, gaat samen met twee vrienden de strijd aan tegen concerns die het in hun ogen niet milieuvriendelijk zijn.
Bij het insluipen in een huis van een directeur van een van deze concerns,ontdekt ze dat er een gruwelijke moord heeft plaatsgevonden plus er staan bijbelse citaten die veel vraagtekens oproepen bij zowel Nova als bij de politie.
De politie, onder leiding van de vrouwlijke inspecteur Amanda, gaat op zoek naar de moordenaars en komt op het spoor van Nova die van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn.
Er gebeuren meer gruwelijke moorden en Nova ontdekt dat er een organisatie achter deze moorden zit, en dat haar moeder hier een rol in speelde of speelt. Niet alleen de politie maar ook deze organisatie is op zoek naar Nova.
Het is jammer dat je al vroeg weet wie de daders zijn, het boek had 100 pagina's meer moeten bevatten zodat bepaalde personages meer tot hun recht zouden komen.

Ad Buit (4)


Nefilm  I  Querido  I  2011  I  Paperback  I  Blz. 249  I  9789021439600  I  Asa Schwarz

 
Picture
De veertienjarige Rogier wordt door zijn oom misbruikt om op de kermis geld te verzamelen. Rogier heeft immers de gave om over te gaan naar het rijk van de doden en informatie te halen. Wanneer hij uiteindelijk uit de klauwen van zijn oom ontsnapt, komt hij via een omweg in Koninginnenrijk terecht. Daar hij weinig kan, wordt hij er wasvrouw in een wel heel bizar rijk waar een rivaliteit tussen groen en blauw heerst. Hij vergeet lange tijd zijn gave doch koningin Caroline heeft een wreed karakter en wanneer zij er achter komt dat hij naar Danderzij kan overgaan, misbruikt zij deze kennis. Opnieuw moet Rogier herhaaldelijk overgaan, de pijn ervaren en krijgt hij steeds meer zicht op zijn gave. Ondertussen voert hij ook een persoonlijke queeste uit daar hij zijn overleden moeder ook wil vinden. Wanneer hij gaandeweg meer en meer van zijn gave begrijpt en het eindelijk tot hem doordringt wie hij echt is, levert dat hem geen voldoening.
De Ierse Anna Kendall woont vanaf haar twaalf jaar in de Verenigde Staten en zet met de boeken van ‘Danderzij’ haar eerste voorzichtige stappen in de wereld van de fantasie.
Het is een heel bizar wereldje wat zij ons schetst. Zowel de echte wereld als de wereld van de doden wordt tot in de details beschreven en wij kunnen de pijn van de kleine Rogier bijna zelf voelen. Rogier wordt misbruikt door wrede familieleden en op wraak beluste koninginnen. Een klein sprankje romantiek komt er ook in de vorm van de ware liefde die Rogier ontdekt doch die niet beantwoord wordt.

Caroline Van den Neste (4)


Crossing Over  I  Luitingh  I  2011  I  Paperback  I  Blz. 304  I  9789024532582  I  Anna Kendall

 
Picture
Het verhaal gaat over Gideon Davis, die naar Azië word gestuurd om een geheim agent op te halen genaamd Tillman Davis oftewel zijn broer.
Een hoge regeringsambtenaar tevens goede vriend van beide broers geeft Gideon daartoe opdracht.
De Amerikaanse regering heeft het vermoeden dat hij is overgelopen naar een terroristische organisatie die geleid word door Abu Nasir.
Deze organisatie heeft als doel gesteld om het supermoderne olieplatform Obelisk te vernietigen.
Tillman wil zich maar aan één persoon overgeven, en dat is zijn broer de diplomaat Gideon Davis. Maar er komen kinkels in de kabel, het plan mislukt en nu moet Gideon zelf aan de bak om te voorkomen dat het olieplatform met zijn bemanning te gronde gaat, hierbij krijgt hij hulp van een zeer moedige jongedame.
Bij deze operatie komt Gideon voor aangename en onaangename verrassingen te staan.
Aangenaam boek om te lezen maar niet meteen een hoogvlieger.

Ad Buit (2) 


Gideon’s War  I  Unieboek  I  2011  I  Paperback  I  Blz. 349  I  9789047517542  I  Howard Gordon

 
Picture
Velen kennen James Redfield van ‘De Celestijnse Belofte’ en ‘Het Tiende Inzicht’, deze keer gaat hij nog een stap verder en krijgen wij het twaalfde inzicht te zien.
Het draait allemaal om een eeuwenoud document, waar heel mysterieus over wordt gedaan en waar wij stelselmatig een stukje van te lezen krijgen net zoals de mensen in het verhaal. Het brengt ons langzaam tot een hoger bewustzijn, een soort van goddelijke waarneming.
De mensen die dit document zoeken en de waarheid van de Apocalyps willen weten, leggen een moeizame weg af met vele gevaren voor eigen leven. Er zijn verschillende groeperingen onderweg, de ene wil het inzicht verwerven, de andere wil net een totale chaos in de wereld aanbrengen zodat de ware Apocalyps bereikt wordt. Doch is dit de ondergang of is het eerder een nieuw begin? Hoe moeten wij deze geschriften interpreteren en hebben de Maya’s gelijk zal de wereld eindigen om 21 december 2012. Een spannend jaar voor velen.
Net zoals zijn vorige boeken, is ook dit boek een spirituele reis vol avonturen en een boek dat niemand echt onberoerd laat.

Caroline Van den Neste (3)


The Twelfth Insight  I  Boekerij  I  2011  I  Paperback  I  Blz. 288  I  9789022558676  I  James Redfield

 
Picture
Op het afgelegen Morris Island zoeken vier jongelingen vertier en gaan met de boot naar Loggerhead, waar een onderzoeksfaciliteit is en hun aanwezigheid niet door iedereen even van harte wordt verwelkomd.
Tory Brennan, het nichtje van forensisch antropologe Temperance Brennan, stuurt de groep aan en daagt hen steeds uit het gevaar op te zoeken. Zij kan echter niet voorzien dat hun toevallige vondst en hun nieuwsgierigheid verstrekkende gevolgen zal hebben.
Het boek is opgebouwd in vier delen, elk met hun eigen thematiek en steeds verder de spanning opbouwend. Zo maken wij in deel een kennis met de vier jongeren, hoe zij leven, wat hun interesses zijn. In deel twee gaan zij verder aan de slag met hun ontdekking en bekommeren zij zich om de kleine wolfshond die zij in een verborgen lab hebben gered. Het is voor hen het begin van een waar avontuur.
In deel drie worden zij opeens geconfronteerd met het virus en de gevolgen hiervan, zij beschouwen zich daarna als de viralen die opeens over super scherpe zintuigen beschikken. Helaas komen en gaan deze geen willekeurig en kunnen zij ze niet oproepen wanneer zij willen.
In deel vier richten zij hun onderzoek weer op de gevonden naamsplaatjes en zoeken het verband tussen het lab en de verdwenen Katherine Heaton. Dat zij zich op gevaarlijke paden bewegen, wordt hen duidelijk daar de dreiging rondom hen steeds gruwelijker vormen gaat aannemen.
Kathy Reichs schreef de prachtige boeken die de basis zijn voor de bekende tv-reeks ‘Bones’. Hoewel wij hier geen Tempe tegenkomen, beschikt haar nichtje toch over  hetzelfde doorzettingsvermogen en speurzin. Opnieuw een pageturner.

Caroline Van den Neste (5)


Virals  I  Boekerij  I  2011  I  Paperback  I  Blz. 348  I  9789022559277  I  Kathy Reichs

 
Picture
Op de racebaan in North Carolina wordt een lijk gevonden en kort daarna nog eentje op een vuilnisstort. Het blijkt het begin te zijn van een een zoektocht naar oorzaken en verbanden van zowel het heden als het verleden. Want er duiken opeens vragen op over Cindy Gamble en haar vriendje Cale die in 1998 verdwenen.
De familie heeft nooit willen geloven in de thesis dat zij gevlucht zijn om een nieuw leven op te bouwen. Het onderzoek bracht echter toen niks anders aan het licht.
Wanneer ook de FBI er zich nog eens mee gaat moeien, komen bij Temperance Brennan nog meer vraagtekens naar boven. Waarom wordt een lijk weggehaald en gecremeerd? Is het een vergissing of opzet?
De racebaan blijkt ook een gemeenschappelijke factor te zijn, doch hoe alles samenhangt is niet duidelijk. Af en toe denkt Tempe zelfs aan een doofpotoperatie en langzaam aan weet zij ook niet meer wie nu wel en wie niet te vertrouwen is.
Temperance Brennan is bekend van de tv-serie ‘Bones’ en wie deze serie kent, zal zeker de gevolgtrekkingen en de handelingen van Tempe in dit boek duidelijk herkennen.
Kathy Reichs is forensisch antropoloog bij de gerechtelijke medische dienst van North Carolina en directeur forensische antropologie voor de provincie Québec. Haar kennis komt haar goed van pas bij het schrijven van haar verhalen, dergelijke details kan alleen een antropoloog voldoende kennen om met ons te delen.
Deze thriller houdt ons in zijn web gevangen van A tot Z.

Caroline Van den Neste (5)


Flesh and Bones  I  Boekerij  I  2011  I  Paperback  I  Blz. 272  I  9789022559307  I  Kathy Reichs

 
Picture
Forensisch rechercheur Lincoln Rhymes is op zoek naar Richard Logan alias de Klokkenmaker, wanneer zijn hulp ingeroepen wordt bij een elektriciteitsprobleem. De spectaculaire vlamboog maakte slechts één dodelijk slachtoffer en tal van gewonden, maar al snel stijgt het vermoeden dat het niet bij dit voorval zal blijven. Wat steekt hierachter? En waar staat Justice for voor. Het is een geladen onderzoek met vele gevaren voor eigen leven en iedereen moet constant op zijn hoede zijn. Hoewel de meeste agenten tegenwoordig hun informatie oppikken in ‘the cloud’ zoals ze het noemen, alles elektronisch, werkt Dellray op de oude manier met informanten. Wij zien dus verschillende onderzoekstechnieken de revue passeren en iedere keer weer komt een stukje van de puzzel bloot te liggen.
Het boek is ingedeeld in vier delen, elk met zijn eigen climax. Ook het onderzoek naar de Klokkenmaker blijft voortgang maken hoewel het voor Rhymes, gekluisterd aan zijn rolstoel, niet eenvoudig is om dit onderzoek te verrichten vanwege de verre afstand.
Rhymes heeft een speciale speurzin en daar hij bijna geen enkel onderdeel van zijn lichaam kan gebruiken, zet hij vol in op zijn hersenen en bekijkt alles wel duizend keer vanuit elke hoek.
Het boek is een ware pageturner en blijft de lezer boeien, bovendien is de ontknoping totaal onverwacht en opeens vallen alle puzzelstukjes daar waar ze moeten vallen.

Caroline Van den Neste (5)


The Burning Wire  I  Unieboek  I  2010  I  Paperback  I  Blz. 430  I  9789047514732  I  Jeffrey Deaver