Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Picture
De beste verplegers zijn niet altijd de veiligste. De jonge en mooie Elke is gelukkig gehuwd met Pepe, een stervoetballer. Ze schrijft voor diverse damesbladen en is bovendien zwanger. Succesvol en gelukkig over heel de lijn, tot het noodlot toeslaat. Bij een auto-ongeval komt Pepe om, Elke verliest haar ongeboren kind en ontwaakt, verlamd vanaf haar nek. Een intens emotionele periode begint: het ongeloof, de machteloosheid, de woede, en dan heel geleidelijk het aanvaarden en de revalidatie.


 
Picture
Is dat alles wat jullie in huis hebben, watjes? De oersterke maar aartslelijke Marv wordt ‘s morgens wakker na een heerlijke nacht vol seks met het blonde hoertje Goldie. Hij wordt echter wakker naast haar lijk, terwijl de politie reeds voor zijn deur staat. Hij weet te ontsnappen en gaat op zoek naar de werkelijke moordenaar.

Door zich een weg te banen doorheen een lijst van schorem en boeven komt hij uiteindelijk bij een verlaten boerderij. Daar wordt hij gevangen genomen door Kevin, de stomme mensetende beschermeling van de machtige kardinaal Patrick Henry Roark.
Deze heruitgave van Miller’s ‘Sin City’, oorspronkelijk verschenen bij Dark Horse comics, werd door Chip Kidd, Cary Grazzini en Lia Ribacchi vorm gegeven en blinkt uit door zijn eenvoud en gestileerde zwart/wit tekeningen. Tekeningen waar het wit in het zwart even belangrijk is als het zwart in het wit waardoor de lugubere donkere sfeer van het verhaal uitermate tot zijn recht komt.
 
Marc Spittael (3)


Frank Miller’s Sin City Volume 1: The Hard Goodbye • De Vliegende Hollander • Gebonden • 2009 •
200 blz. • 9789049500436

 
Picture
A bitch from heel. Dwight McCarthy redt, tijdens zijn job als fotograaf, een hoertje van haar doorgeflipte klant en brengt haar terug naar Old Town. Nog maar net thuis ontvangt hij een telefoontje van een ex-liefje Ava, die hem vier jaar geleden liet zitten voor een rijkere man Damien Lord.


 
Picture
Moorddadige sekte wil vampiers te grazen nemen. In het eerste deel van de reeks over Sookie Stackhouse ‘Date met de dood’ vernamen al hoe de vampiers uit de kast kwamen en nu aanvaard worden als gewone burgers zolang ze zich houden aan het synthetische bloed True Blood, trouwens ook de titel van de succesvolle TV-reeks. Sookie is telepate wat haar relaties met gewone mensen bemoeilijkt, dus begon ze maar een relatie met de vampier Bill.


 
Picture
Semantha wordt gemanipuleerd en geterroriseerd door haar zusje. Teddy en Arianna Heavenstone wonen met hun twee dochters op een uitgebreid landgoed in het Blue Grass gebied van Kentucky. Oude rijkdom, goede zakenfirma, etc. maar niet alles is koek en ei. Semantha is 14, een schuchter en bangelijk wicht dat zich volledig laat domineren door haar oudere zus, de 16-jarige Cassie.


 
Picture
De geest van Cassie komt niet tot rust. Dit is tweede en afsluitende deel van de Heavenstone-serie begonnen met ‘De geheimen van Heavenstone’. De nu wat oudere Semantha studeert af aan een exclusieve particuliere school in Albany, en keert terug naar het ouderlijke landgoed Heavenstone. Semantha of ‘Sam’ heeft nu ook eindelijk een vriendje, maar thuis zijn er weer andere gebeurtenissen.


 
Picture
Het ware duivelse kwaad schuilt in de mens zelf
In ‘De Duivelsbijbel’ lazen we voor het eerst over de Codex Gigas, geschreven door een monnik in de 13e eeuw in opdracht van de duivel zelf. Dit gigantische manuscript heeft twee mannen nodig om het op te tillen. In 1572 probeerde men het boek te stelen uit het klooster waar het al eeuwen bewaard werd. In ‘De Wachters van de Duivelsbijbel’ zijn we al in 1612, en iedereen wil het boek te pakken krijgen.



 
Picture
Martin Terrier, alias monsieur Christian, is al tientallen jaren een door omstandigheden gedwongen huurmoordenaar. Nu wil hij uit het milieu stappen, van zijn geld en zijn liefje genieten. Maar dit is moeilijker dan hij dacht. Zijn ex-werkgever Mr. Cox is niet blij met zijn beslissing. Zijn geld is door zijn ‘accountant’ verbrast en zijn liefje die hij jaren geleden beloofde terug te komen is getrouwd.
De zwart/wit tekenstijl van Tardi past perfect bij het verhaal van Manchette. Dat Tardi in zijn bewerking van de roman van Manchette hele stukken tekst in zijn strip opneemt zorgt voor een aparte leeservaring. Toch is het verhaal soms wat warrig
 

Marc Spittael (2)


Originele Titel: La Position du Tireur Couché • Oog & Blik / De Bezige Bij • Gebonden • 2011 • 102 blz. • 9789054923121

 
Picture
Sookie gaat undercover in elite club voor vampiers
Het derde deel in de Sookie Stackhouse romans. Sookie is serveerster en heeft al een poosje een relatie met de vampier Bill. De vampiers zijn al een poosje uit de kast gekomen en leven nu als gewone burgers naast ons zolang ze zich voeden met het synthetische True Blood. Wat de gewone mensen nog niet weten is dat naast de vampiers ook heel wat andere bovennatuurlijke wezens onopgemerkt onder ons leven: wraakgodinnen, weerwolven, gedaanteveranderaars.