Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Picture
De Legenden zijn een voortzetting op de serie van de Draken waarin we terug de tweelingbroer Caramon en Raistlin zien. De catastrofe heeft heel wat onheil aangericht en iedereen probeert hier nu op zijn manier mee om te gaan en opnieuw een levenswaardig bestaan op te bouwen. De duistere magiër Raistlin probeert nog steeds onsterfelijk te worden en zijn macht uit te breiden en heeft een toegangspoort naar de toekomst gevonden. Dat zijn zoektocht naar onsterfelijkheid niet van een leien dakje loopt is evident. Hij krijgt de nodige tegenwerking van o.a. Caramon die probeert Raistlin tot andere gedachten te brengen.
De verhalen van Weiss & Hickmann lezen normaal gezien heel vlot doch deze keer komt het verhaal maar langzaam op gang waardoor het niet evident is om het boek met veel enthousiasme verder te lezen.

Caroline Van den Neste (3)


Dragonlance Legends 2 • War of the Twins • Lijtingh • 2010 • Pocket • 400 Blz. • 9789024532520

 
Picture
Het tweede boek in deze cyclus. Het tweede volume in deze reeks gaat verder met het verhaal van Georgia O’Grady, een vijftienjarig meisje uit Londen, en haar hatelijke stiefbroer Russell. Wanneer Georgia een beeldje van een gevleugeld paardje in een antiekwinkel koopt en ermee gaat slapen, wordt zij ook op wonderbaarlijke wijzer getransporteerd of gestravageerd naar Talia. Zij wordt wakker in Remora, in een stal waar net een gevleugeld paard geboren is. Al vlug wordt ze betrokken in de intriges en conflicten tussen rivaliserende families en de voorbereidingen voor de Stellata, de jaarlijkse paardenwedren tussen de competitieve wijken. De Di Chimici familie bijvoorbeeld wil zijn macht uitbreiden en ziet de race als een stap naar dat doel. Maar op dat moment wordt hun patriarch gekweld door een ongeval dat zijn jongste zoon Falco kreupel maakt. Wanneer Falco Georgia ontmoet en leert dat zij kan reizen tussen de tijd, rijst bij hem het plan om voorgoed naar onze wereld te komen en daar een normaal leven te leiden. Georgia helpt hem uiteraard daarbij. De paardenwedren en Falco’s dood in zijn eigen wereld vormen zowat de climax van het boek.
Weerom is het concept van stravageren goed uitgewerkt. De lezers worden als het ware meegezogen naar het Italië van de zestiende eeuw. Fans van het eerste boek zullen dit vervolg zeker pruimen!

Patrick Van de Wiele (4)


Stravaganza – City of Stars • Van Goor • 2011, zesde druk • Paperback • 447 Blz. •  9789047517306

 
Picture
Naar een parallelle Renaissance wereld. De Britse auteur van ‘Amazing Grace’ boeken heeft een reeks opgestart, waarvan dit het eerste deel is. Het gaat over de teenager Lucien Mulholland die in Londen leeft, en een hersentumor heeft, en chemotherapie ondergaat, maar die kan reizen tussen twee werelden. Waneer zijn vader hem een mysterieus boek geeft, en hij daarmee in slaap valt, wordt hij getransporteerd, of beter gezegd gestravageerd naar de stad Bellezza uit de zestiende eeuw, in het land Talia. Bellezza vertoont overeenkomsten met Venetië, en Talia uiteraard met Italië. Lucien kan enkel terugkeren wanneer hij het boek vasthoudt en weer in slaap valt. In deze kleurrijke wereld met zijn intriges voelt hij zich herleven, en lijdt hij niet onder zijn ziekte. Daar ontmoet hij tevens de vijftienjarige lieflijke Arianna, die mandolier wil worden, en de magiër Rodolfo, die de “stravaganza” talisman gecreëerd heeft, waarmee Lucien kan reizen. Rodolfo legt hem uit dat een stravagante een reiziger tussen werelden is, maar dat vijanden op de loer liggen om hun geheim te doorgronden.  Algauw wordt Lucien meegezogen in de machtsstrijd en strijdt hij tevens voor de liefde. Wanneer er een aanslag gepleegd wordt op de heerseres van Bellezza, de Duchessa, redt Lucien Arianna van de dood.
De Renaissance achtergrond van dit boek schetst een elegante stemming voor het tijdreizen. De auteur heeft de pleinen, kathedralen, paleizen, kanalen en zelfs kostuums prachtig geschetst. Dit complexe boek, dat soms traag vooruitgaat en bedoelt is voor jeugdige lezers, zal ook volwassenen aanspreken. Ik heb er alleszins van genoten, en dat kan ik niet van elk fantasy boek zeggen. Ten zeerste aanbevolen!

Patrick Van de Wiele (4)


Stravaganza – City of Masks • Van Goor • 2011, achtste druk • Paperback • 333 Blz. •  9789047517290

 
Picture
Dit boek is het eerste boek uit de trilogie der Tempeliers en brengt ons volledig in de periode van deze bijzondere mannen. Baibar neemt het in Jerusalem op tegen de Mongolen die zijn land willen binnenvallen. Deze toekomstige leider van de Malemukken is meedogenloos en als briljant strateeg zet hij al zijn pionnen in om zijn doel te bereiken. In diezelfde periode in London is Will Campbell, een dertienjarige jongen, stiekem getuige van een ridderwijding. Hij wil kost wat kost ook bij de Tempeliers komen doch hiervoor moet hij eerst de nodige proeven afleggen en het overleven in de harde leerschool van de Tempel. Ook een sprankje romantiek is in het verhaal verweven daar Will te maken heeft met verboden gevoelens voor Erwen, een eerder onafhankelijke jongedame.
In dit boek wil Robyn Young ons een schets geven van de periode van de Middeleeuwen, de oorlog, passie en politieke intriges, alsook verboden liefdes die in die tijd speelden. Hoewel zij eerst in de muziekindustrie heeft gewerkt alsook financieel adviseur werkzaam was, heeft zij zich nu fulltime op het schrijven gericht. Deze serie over de tempeliers kent een ongekend succes in heel Europa. Haar succes dankt zij vooral aan haar levendige beschrijvingen van de diverse veldslagen, alsook het neerzetten van krachtige persoonlijkheden in het verhaal.
Dit verhaal kan gelezen worden door iedereen die interesse heeft voor geschiedenis, houdt van veldslagen met een vleugje romantiek.

Caroline Van den Neste (3)


Brethren • Unieboek • 2010 - Pocket • 574 Blz. •  9789047514503

Picture
 
Picture
Historische thriller. In het Frankrijk van de zestiende eeuw is Nostradamus inmiddels een gevierd arts, die met succes de pest bestreden heeft, maar tevens filosoof en astroloog. Nadat hij deel uitmaakte van een kruistocht tegen de Waldenzen komt hij aan in Salon de Provence, waar hij zich vestigt. Hij huwt er met Anne Ponsarde, maar kent toch geen rust. Het volk draagt hem  ophanden, en hij kan zelfs op de steun van koningin Catherina de Medici rekenen. Hij wordt immers geplaagd door een angstaanjagende voorspelling die hij niet juist kan plaatsen. Hij denkt aan de Spaanse Inquisitie, die hem met zijn Joodse afkomst en helderziende gave tot een doelwit maken. Dit boek is het tweede deel in deze trilogie, die internationaal goed verkoopt. Het is het vervolg op ‘Nostradamus: De profetie’. Je kan de boeken vergelijken met Alexandre Dumas. Ze lezen vlot en laten de echte, historische feiten kennen. Een aanrader.


Patrick Van de Wiele (3)


Magus II: Il Romanzo Di Nostradamus. L’Inganno • De Vliegende Hollander • 2011 • Paperback • 367 Blz. •  9789049501877