Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
In Breda, maar ook daarbuiten, maken ze zich weer klaar voor een horror- en slashfestijn van jewelste. Jij komt toch ook?
Picture
Programma BUTFF 2010 is bekend!

Het vijfde internationale B-movie, Underground en Trash Film festival vindt plaats van 8 t/m 12 september in hartje Breda. BUTFF richt zich op eigenzinnige cinema die afwijkt van de doorsnee film die in de bioscopen, videotheken te vinden is. Een vergelijkbaar festival is er niet in Europa. BUT-films worden gemaakt met slechts een fractie van Hollywood-budgetten. De makers laten zich niet weerhouden door het budget en laten hun creativiteit de vrije loop. Steeds meer bezoekers weten BUT te vinden en te waarderen. Zo ook een groeiend aantal nationale en internationale filmmakers. Voor het gehele programma verwijzen we naar de website, maar nu alvast een tipje van de sluier...

Premières
In het programma van dit jaar zitten onder andere; 17 Nederlandse  premières, 4 Europese  premières én de  wereldpremière van The Diamonds of Metro Valley (2010). Deze live-action crime noir extravaganza van de Amerikaanse  Aaron Arendt  en  Mary McIlwain is een hillarische  animatiefilm over een robot-hagedis genaamd  RONALD.

Gasten
Europa is goed vertegenwoordigd bij BUTFF dit jaar met als hoofdgast, één van Europa's grootste underground regisseurs, Jörg Buttgereit uit Berlijn. Vanuit Italië komt Francesco Campanini, wiens film Il Solitario een Nederlandse première zal beleven. Spaans bloed stroomt rijkelijk op BUT 2010 met Carlos Atanes en zijn film Maximum Shame, een twisted post-apocalyptische trip down the rabbit hole. César del Álamo brengt de verrassende thriller Mi mee naar Breda en Norberto Ramos del Val, ook te gast op BUT 2009, vertoont zijn korte film Cesar in één van de, dit jaar 4!, korte filmblokken.
Natuurlijk zijn ook de regisseurs uit de Verenigde Staten weer van de partij dit jaar. Waar onder Todd Berger met zijn film The Scenesters. Deze documentaire over een seriemoordenaar zal haar Europese première beleven. Berger is bij de vertoning van zijn film aanwezig om ons meer te vertellen over deze crime noir documentaire. Clay Liford brengt zijn film Earthling mee, waarin de fantastische zoektocht de eigen identiteit wordt verteld. Mary McIlwain en Aaron Arendt vertonen The Diamonds of Metro Valley.

Award
Aan de beste  BUT-filmmakers wordt op zaterdag 11 september de  BUT-award uitgereikt. De drie categorien zijn: De beste BUT-lange film, de beste BUT-korte film en de beste  BUT-film uit de studentenfilmcompetitie van de academies: St. Joost (Breda), Willem de Kooning (Rotterdam) en Jan Van Eijck (Maastricht).

Sterke randprogrammering
Evenals voorgaande jaren is er wederom een sterke randprogrammering die van het BUT Film Festival een ware Underground-erlebnis weet te maken. Naast het performance-programma met de thema's: rituals, erotics, classic en party, is er voor het eerst een underground-dichtprogramma, met o.a. Diana Ozon en Nick J. Swarth.
Tijdens het symposium "Grenzen verkennen en overschrijden?" wordt onderzocht wie nu eigenlijk de grenzen van kwaliteit(film) bepaalt. In het panel zit o.a. de controversile filmmaakster Hester Scheurwater.

Dit is nog maar een greep uit het BUTFF-programma van dit jaar. Een programma dat je zal verrassen, laten schrikken, lachen, huilen en dat aanzet tot nadenken. Kortom een programma wat je niet onberoerd zal laten en waar je werkelijk geen dag van wilt missen!
Kaarten
Vanaf 1 september is het programma van BUTFF2010 beschikbaar. Kaarten voor het BUT film festival kunt u vanaf nu reserveren via de website. Gedurende het festival kunt u kaarten kopen bij de kassa op het festivalterrein.

Meer info
www.butff.nl


Meer info:
marlies@idfx.nl
Tel: 06-42252515

Marlies van Weelden
communicatie & publiciteit BUT 2010


BUT is een initiatief van IDFX

Stichting Idee-fixe
Markensdaalseweg 36
4811 KC, Breda
tel/fax: 076-5877708
www.idfx.nl
postbus@idfx.nl
Leave a Reply.