Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Millenniumdoelstellingen van de Verenigde Naties Bij het aanbreken van het nieuwe millennium zette de Verenigde Naties acht doelstellingen uit die tegen 2015 zouden moeten gerealiseerd zijn: het uitbannen van extreme armoede en honger, basisonderwijs voor iedereen, gelijke rechten voor mannen en vrouwen, het verminderen van kindersterfte, het verminderen van moedersterfte, het bestrijden van ziektes als AIDS en malaria, meer mensen leven in een duurzaam leefmilieu, een wereldwijde samenwerking voor ontwikkeling. Het Millenniumfilmfestival wil deze boodschap via documentaires uitdragen. 

Winnaars van het Millenniumfilmfestival Dit jaar bezochten vijfduizend bezoekers het festival, waarop vijftig documentaires getoond werden. Zestien van deze films werden geselecteerd voor de officiële competitie. Een jury onder leiding van regisseuse Marion-Hänsel (Dust, Between The Devil And The Deep Blue Sea) reikte vier prijzen uit.

De Prijs voor de Beste Film: ‘Last Train Home’ van de Chinese regisseur Fan Lixin.

De Prijs voor de Beste Ontwikkelingsboodschap: ‘There Once Was An Island’ van de Nieuw-Zeelandse regisseur Briar March.

De Prijs voor Beste Boodschap voor de rechten van de Mens: ‘Fighting The Silence’ van de Nederlandse regisseurs Ilse en Femke van Velzen.

Speciale Prijs van de Jury: ‘Agrarian Utopia’ bvan de Thaise regisseur Uruphong Raksasad.

Publieksprijs: ‘A Blooming Business’ van de Nederlandse regisseur Ton van Zantvoort.

MILLENNIUM FESTIVAL
12 – 18 juni 2010

Cinema Vendôme, Waversesteenweg 18, 1050 Brussel

Meer info:
www.festivalmillenium.org/nl/
www.millenniumdoelen.nl/

Frank Beckers
Leave a Reply.