Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Offscreen, het festival van de ongewone film, opende woensdagavond 9 februari in Cinema Nova. Als openingsfilm stond de absurde film ‘Rubber’ van de Franse regisseur Quentin Dupieux geprogrammeerd. De film werd door de korte sciencefictionfilm ‘Yuri Lennon’s Landing On Alfa 46’ voorafgegaan. Daarna was er een welkomstcocktail in een naburig hotel.
Picture
‘Rubber’ is zowaar een film over een levende autoband. Het verhaal brengt een ode aan alle films met scènes, waar geen logische verklaring voor bestaat, die “zomaar” gebeuren. Alle films dus. “Waarom is ET bruin? Zomaar.” Een autoband komt – zomaar – tot leven en rolt de weg op. Erger nog: de band bezit telekinetische krachten, waarmee hij levende wezens kan doden. Hoofden vliegen aan stukken! Op zijn tocht door de woestijn laat hij dan ook een spoor van lijken achter. De regisseur is bekender onder zijn artiestennaam Mr. Oizo. Monsieur Oiseau, zo moet je zijn naam lezen, is muzikant en speelt electro.

‘Yuri Lennon’s Landing On Alfa 46’ past perfect in de module Outer Space. Traditiegetrouw bestaat het programma van Offscreen uit vier modules. Outer Space is dit jaar één van de secties en brengt sciencefictionprenten. In ‘Yuri Lennon’s Landing On Alfa 46’ landt astronaut Yuri Lennon op een maan van Jupiter. De gevolgen zijn wel heel verreikend voor onze aardbol…

U kunt nog tot 27 februari van Offscreen genieten. Later breng ik voor Cerberus Online verslag uit over de films in de sectie Outer Space.

Openingsfilms

- Rubber. Regie: Quentin Dupieux, Frankrijk, 2010, 85 min.
- Yuri Lennon’s Landing On Alfa 46. Regie: Anthony Vouardoux, Duitsland/Zwitserland, 2010, 14 min.

OFFSCREEN 2011
9 februari – 27 februari
Cinema Nova, Cinematek, Cinema Rits, Brussel

Meer info:
www.offscreen.be

Frank Beckers
Leave a Reply.