Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Offscreen, het festival van de bizarre films

Op 9 februari 2011 start de vierde editie van het Offsceen filmfestival. Op Offscreen krijgt de bezoeker cultfilms, bevreemdende films, experimentele films, onafhankelijke films en extravaganza te zien, kortom, films ‘met een hoek af’ zoals organisator Dirk Van Extergem de geselecteerde films omschrijft.

 
Woensdag 8 december start de tweede editie van het ‘3D Stereo Media’-festival in Luik. Het festival brengt regisseurs, wetenschappers, technici en bioscoopuitbaters samen en toont de stand van zaken van film en televisie in drie dimensies.

Picture

 
En wederom werden de prijzen verdeeld...
Picture

 
Met spijt in ons hart hebben we weer afscheid moeten nemen van enkele grote namen in de sf-wereld:

E.C. TUBB
FRANK FRAZETTA
WILLIAM TENN
SIMON JOUKES
JAMES P. HOGAN
 
Via Frank Roger vernam ik dat er woensdagavond 17 november een sf-meeting in Brussel was gepland. Initiatiefnemer was Graham Andrews, die trouwens al enkele keren het sf-café Leuven bezocht. Daarom trok ik ’s woensdags om 18:00u naar de Cirio aan de beurs in hartje Brussel.

 
‘Buried’ wint de Gouden Méliès 2010 voor de Beste Europese Fantastische Film

 
Even oude contacten opsnorren.

 
Graag nodig ik u uit voor de boekpresentatie van 'Spel der Grenzen' (bundel korte verhalen, meer info op mijn website: www.melhartman.net).
 
De datum is zaterdag 27 november.
De presentatie gaat door in boekhandel selexyz donner te Rotterdam (Lijnbaan 150) en begint om 14:30 uur.
Programma:

  • Inleiding door W.J. Maryson (fantasy auteur van o.a. de serie Meestermagiër).
  • LeoArie Elsenaar (uitgeverij Parelz en auteur) leest voor.
  • Dankwoord door Mel Hartman.
  • Naderhand is er een receptie.
 
Een korte omschrijving van het boek:

'Iedereen loopt dagelijks tegen grenzen op zonder dat wij ons hiervan bewust zijn. Het spreekt tenslotte voor zich dat we niet onsterfelijk zijn, dat we onder water geen adem kunnen halen en niet terug kunnen in de tijd. Mel Hartman zoekt deze grenzen op in haar verhalen en speelt er vervolgens mee: wat gebeurt er als die grens niet bestaat of elders ligt?
In al haar verhalen speelt zij met grenzen.'
 
Ik hoop van harte dat u erbij kunt zijn!
Graag verneem ik, indien u komt, met hoeveel u aanwezig zult zijn.
Maak er een leuk dagje Rotterdam van! ;-)
 
Vriendelijke groetjes,
Mel Hartman
http://www.melhartman.net
 
De Waalse schrijver Alain le Bussy (1947) is overleden. Alain was een zeer actieve fan en schrijver. Jarenlang publiceerde hij zijn fanzine Xuense, hij organiseerde meerdere Franse conventies en zijn boeken werden door de Franse uitgever Fleuve Noir op de markt gebracht. Met zijn roman ‘Deltas’ won hij in 1993 de Prix Rosny Ainé. In 1995 ontving hij in Glasgow de Prijs voor de Beste Europese SF-schrijver van de ESFS.


 
Lucasfilm Ltd. heeft gisteren aangekondigd dat de live-action STAR WARS saga omgezet zal worden naar 3D! Er zijn weinig films die zichzelf beter lenen tot 3D.
Picture