Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Picture
Op de racebaan in North Carolina wordt een lijk gevonden en kort daarna nog eentje op een vuilnisstort. Het blijkt het begin te zijn van een een zoektocht naar oorzaken en verbanden van zowel het heden als het verleden. Want er duiken opeens vragen op over Cindy Gamble en haar vriendje Cale die in 1998 verdwenen.
De familie heeft nooit willen geloven in de thesis dat zij gevlucht zijn om een nieuw leven op te bouwen. Het onderzoek bracht echter toen niks anders aan het licht.
Wanneer ook de FBI er zich nog eens mee gaat moeien, komen bij Temperance Brennan nog meer vraagtekens naar boven. Waarom wordt een lijk weggehaald en gecremeerd? Is het een vergissing of opzet?
De racebaan blijkt ook een gemeenschappelijke factor te zijn, doch hoe alles samenhangt is niet duidelijk. Af en toe denkt Tempe zelfs aan een doofpotoperatie en langzaam aan weet zij ook niet meer wie nu wel en wie niet te vertrouwen is.
Temperance Brennan is bekend van de tv-serie ‘Bones’ en wie deze serie kent, zal zeker de gevolgtrekkingen en de handelingen van Tempe in dit boek duidelijk herkennen.
Kathy Reichs is forensisch antropoloog bij de gerechtelijke medische dienst van North Carolina en directeur forensische antropologie voor de provincie Québec. Haar kennis komt haar goed van pas bij het schrijven van haar verhalen, dergelijke details kan alleen een antropoloog voldoende kennen om met ons te delen.
Deze thriller houdt ons in zijn web gevangen van A tot Z.

Caroline Van den Neste (5)


Flesh and Bones  I  Boekerij  I  2011  I  Paperback  I  Blz. 272  I  9789022559307  I  Kathy Reichs
Leave a Reply.