Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Picture
Rhine, een jonge meid van 16, neemt deel aan een bruidskeuring van jonge meisjes. Zij wordt samen met twee anderen uitgekozen, meegenomen in een auto en gedrogeerd met slaapgas en in haar nieuwe huis opgesloten. Wanneer zij wakker wordt, voelt ze zich ellendig, ze mist haar tweeling broer en wil zich niet echt schikken in haar nieuwe rol. Zij wordt Linden’s eerste vrouw als zijn vorige vrouw Rose sterft. Langzaam krijgt zij een band met Jenna, die zich ook niet schikt in haar lot, maar wel meegaat in het verhaal. Cecily daarentegen is nog zo’n kind, die zich maar wat graag vrouw laat maken en baart als eerste een kind. Rhine strijdt met haar gevoelens en smacht naar vrijheid. Meer dan eens probeert zij te ontsnappen, wetende dat zij nog slechts vier jaar te leven heeft.
Lauren Destefano schetst ons een wereld waar de eerste generatie zo goed als onsterfelijk is, doch waar de kinderen van deze generatie al vroeg sterven. Vrouwen halen de leeftijd van 20, mannen de leeftijd van 25. Zij laat ons steeds nadenken over de vraag wat wij zouden doen als wij weten dat wij over een paar jaar zouden sterven. Wie kan je in deze wereld vertrouwen? Wat is echt en wat is holografisch?
Een echte pageturner van formaat met prangende vragen.

Caroline Van den Neste (4)


  The Chemical Garden Trilogy  I  Van Holkema & Warendorf  I  2011  I  Paperback  I  Blz. 351  I  9789047516682  I  Lauren DeStefano
Leave a Reply.