Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Picture
In het begin van het boek vertelt de oude Farinn een heldenverhaal aan de kinderen van zijn dorp, ze worden meegesleept inde avonturen van het opperhoofd Skylan Ivorson. Wanneer het verhaal goed begint, zien wij de jonge Farinn die samen met Skylan gevangen genomen is en als slaaf meegenomen wordt naar Sinaria waar wij opgeleid worden om mee te vechten in het moordlustige spel van de Para Dix. Hoewel zij dit spel niet echt snappen, begrijpen zij wel dat zij hierdoor speciale slaven zijn. Daar zij reeds herhaaldelijk probeerden te ontsnappen, worden zij gebrandmerkt en moeten zij zich onderwerpen aan een andere god. Zij worden vergezeld van een jongen genaamd Wulf, de zoon van een feeënprinses met heel aparte gaven. Deze jongen is snel en laat zich niet zomaar gevangen nemen. Hij zal uiteindelijk een ware aanwinst zijn voor de Torguns en hen hopelijk kunnen helpen bij de ultieme ontsnappingspoging.
Doch voordat zij dit plan sluitend kunnen maken, ondergaan zij tal van verschrikkingen en is het af en toe niet zeker of de ene persoon tegen de andere wordt uitgespeeld. Vooral de twee zussen Treia en Aylan worden aardag bespeeld door Raegar, een krijgsheer van Aelon die in wezen verliefd is op Aylan doch als oogverblinding verliefdheid speelt naar Treia toe zodat zij meewerkt om een speciale draak op te roepen. Zij is immers een beenderenpriesteres en heeft het geestesbot van de draak Kahg in haar bezit.
Het verhaal is ingedeeld in drie delen. Het eerste deel bevat de tocht per schip van de gevangen genomen slaven naar hun nieuwe thuis. In het tweede deel worden zij opgeleid tot spelers van de Para Dix en in deel drie spelen zij dit spel en proberen zij opnieuw te ontsnappen.
Net zoals zovele boeken van Weis en Hickman, neemt dit ons mee op avonturenreis samen met goede en slechte draken.

Caroline Van den Neste (4)


Secret of the Dragon I  Dragonships  I  Luitingh I  2011 I  Paperback I  Blz. 383  I  9789024529957  I  Weis & Hickman
Leave a Reply.