Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Picture
_Tijdens een klimtocht op de Makalu ontdekt de avonturier Luca een nieuwe berg, zo regelmatig van vorm dat het lijkt of hij door mensen is gemaakt. Hij probeert te achterhalen wat hij heeft gezien en raadpleegt hiervoor zijn oom die geoloog is. Bij zijn zoektocht in de bibliotheek stuit hij op een dagboekfragment van een ontdekkingsreiziger die het over een verborgen heiligdom in de bergen heeft, een soort poort naar een heilige plek.
Ondertussen proberen de Chinezen hun eigen leider in Tibet te installeren en de elfde Panchen Lama, nog maar een jongen uit te schakelen.
Luca en zijn oom Jack proberen dus de esoterische mythen van het boeddhisme te doorgronden en beseffen niet dat zij daarmee velen in gevaar brengen. Wanneer Luca met zijn klimpartner Bill op zoek gaat naar deze berg, beseft hij niet dat het een reis zal worden die hij nooit zal vergeten. Het wordt een reis vol gevaren waar zij zich niet van bewust zijn.
Het boek leest vlot en laat zich niet makkelijk terzijde leggen voordat wij weten of de jongen gered wordt, of Luca en Bill de ultieme piramideberg weten te vinden en te beklimmen. Het is een boek vol avonturen, helaas het ene al bloederiger dan het andere. Wij kunnen best stellen dat Luca en Bill zich aan een gevaarlijke reis wagen, waar zij en wij het einde niet van kunnen voorspellen.

Caroline Van den Neste (5)


_The Cloud Maker  I  Unieboek  I  2010  I  Paperback  I  Blz. 351  I   9789047516026
Leave a Reply.