Olivier Bernet: Poulet aux Prunes -                       Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
                      Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Picture
_De Iraanse Marjane Satrapi & Vincent Paronnaud hebben het stripverhaal ‘Poulet aux prunes’ verfilmd, en Olivier Bernet componeerde er een soundtrack voor. Satrapi was eerder al bekend voor de verfilming van ‘Persepolis’, maar wou zichzelf niet herhalen. Deze keer werd het dus geen animatie, maar echte acteurs in een echt decor. Als resultaat is het een nostalgische prent geworden over muziek en liefde. Het verhaal gaat over Nasser Ali Khan, een ouder wordende violist, die de vrouw van zijn dromen gemist heeft, en wiens vrouw tijdens een ruzie zijn viool kapot maakt. Nasser heeft niets meer om voor te leven, en wil sterven. Hij vergeet echter dat hij twee kinderen op de wereld gezet heeft.
De componist is een autodidact, die ook lid is van de groep Shunatao. Hij maakte ook de muziek voor ‘Persepolis’. Op de orkestrale soundtrack is uiteraard ook vioolmuziek te horen.

Patrick Van de Wiele (3)


_Milan Music  I  399 3842  I  Codaex


Comments are closed.