Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Een druk voorjaar

Het negentiende SF-café was het eerste SF-café na ons bezoek aan Tongeren, waar we de tentoonstelling ‘Sagalassos. City Of Dreams’ bezochten. Bovendien was dit onze eerste samenkomst na de Beneluxcon ‘Katcon’ in Katwijk aan Zee en na de Eurocon in Zagreb. Vorige zondag was er dan nog de tweede’ Antwerp Convention’. Op al die activiteiten waren steeds meerdere stamgasten van het SF-café aanwezig. In Antwerpen liepen we met zijn vieren rond. Peter De Weerdt was er heel de dag, Ludwine Van Assche en Herman Ceulemans in de morgen en ik ’s namiddags. We hadden dus heel wat bij te praten. Frank Roger, Peter en ik brachten bovendien verslag uit van de voorbije ‘Eurocon’.
Foto
Hé, kijk eens hier, oud-gediende Herman Ceulemans: alive and kickin'

 
 
Op zondag 22 april zocht ‘Erfgoeddag 2012’ niet enkel in het verleden naar helden. De organisatoren stelden bovendien de vraag wie de helden van de toekomst zijn. Ik maakte voor ‘Future Visions Unlimited’ deze oefening. Omdat ik vanzelfsprekend nog geen foto’s van de toekomstige helden kan tonen, voeg ik ter illustratie dan maar enkele foto’s van de voorbije ‘Erfgoeddag’ toe.
 
 
Reeds voor de tweede maal werd dit event in Antwerpen georganiseerd en met succes. Wat je er nu allemaal te zien kreeg, verneemt u snel wanneer je de strijd wilt gaan met een van deze Jedi Knights (in spé).
 
 
Ruimtevaart, ach, het blijft een indrukwekkend begrip zelfs nu nog nadat NASA een punt heeft gezet achter zijn spaceshuttleprogramma. Verne zag reeds in de toekomst en legde deze vast in zijn romans ‘De La Terre A La Lune’ en ‘Autour De La Lune’. Maar zal het hier bij blijven? We hebben al berichten gekregen dat er toch water zou zijn gevonden op Mars (en dus leven mogelijk is...) en dat een nieuwe planeet in ons zonnestelsel werd ontdekt. Mogen we er dan ook van 'dromen' dat de mens ooit op de meest inspirerende planeet Saturnus zal landen? Of blijft het maar een leuk sf-verhaal? Wij zullen het wellicht niet meer meemaken maar hopelijk is deze rol weggelegd voor onze nazaten.
Meer over de eerste helden van de ruimtevaart vind je binnenin de planeet Saturnus maar klop eerst even aan.
 
 
We hebben voor de F.A.C.T.S.-beurs een aparte blogpagina aangemaakt. Daar gaat u alles vinden over de komende nieuwe editie die op 20 en 21 oktober 2012 zal plaatsvinden. Meer hierover verneemt u via onze, of de site van de beurs zelf.
U mag op de boezem van deze leuke dames klikken om hier meer over te vernemen.
 
 
Een halve eeuw voor Kuifje wandelde Georges Méliès al op de getekende maan. Hij stapte daarmee in de voetsporen van Jules Verne en H.G. Wells. Meer over deze filmpionier hier.
 
 
Stichting Steunpunt wil in september starten met een workshop van oud naar nieuw. Dit moet de doelgroep (namelijk ex-kankerpatiënten en chronisch zieken) helpen om samen met lotgenoten een leuke middag te hebben en van een oud kledingstuk iets nieuws te maken. De bedoeling is dus dat niet of sporadisch gedragen kledingstukken in uw kast een nieuw leven kunnen krijgen. Ze worden niet zomaar gepimpt, maaar met andere kledingstukken op eenvoudige manier vermaakt zodat het kledingstuk de deelnemer van de workshop past.

Nu is de vraag of iemand soms nog goed uitziende kleding, liefst van natuurlijk materiaal, liggen heeft, dat niet meer gedragen wordt en dat jullie willen schenken aan de stichting zodat hier iets nieuws mee gemaakt kan worden.
Wij zijn dankbaar voor alles wat jullie hebben. Indien jullie nog anderen kennen die misschien iets hebben wat bruikbaar is, aarzel niet om die aan te spreken en ons een seintje te geven.
Alvast hartelijk dank namens de stichting.

Hier vinden jullie meer info over de activiteiten van stichting steunpunt.

Caroline
 
 
Dit keer ging de trip naar de tentoonstelling Sagalassos:  Stad Der Dromen. Wat ze er allemaal zagen verneem je door een ferme klik op de foto.
 
 
Het curieuze universum van Patrick Van Caeckenbergh. Meer hierover wanneer je op de glazen potten tikt.
 
 
Hoe luidt dat spreekwoord nu alweer? Geduld wordt beloond! Onze collega Eddy C. Bertin heeft nu lang genoeg gewacht en zijn verhaal werd nu eindelijk in deze twee boekdelen opgenomen. Maar wie is nu die tweede Vlaming? Neen, zeker niet Pieter Aspe... U leest er meer over door op de foto te klikken.