Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Picture
Het SF-café Leuven bestaat in november vijf jaar. Daarom nodigt Future Visions jullie uit om op zaterdag 19 november dit te vieren. We komen zoals gebruikelijk samen in brasserie Charly’s in Leuven.  De formule van het SF-café wordt voor één keer aangepast.
’s Namiddags vindt een activiteit plaats in het zaaltje boven de Charly’s. We houden een Socratisch gesprek over de toekomst. Dit wordt gemodereerd door iemand, die ervaring heeft met het leiden van het Filosofisch Café Leuven.
Deelname aan het gesprek is gratis. Wie komt, moet zich echter wel vooraf inschrijven. Ik hoop op een minimum aantal deelnemers van 10. Zijn we met minder, dan wordt de activiteit afgelast. Anderzijds biedt het zaaltje slechts plaats aan twintig personen. Wie eerst inschrijft, krijgt voorrang!

VIJF JAAR SF-CAFÉ LEUVEN

Zaterdag 19 november 2011
Brasserie Charly’s, Martelarenplein 11, Leuven

Programma:

12u – 12u30 aperitief aangeboden door Future Visions Unlimited
12u30 – 14u middageten (à la carte, ieder naar eigen beurs)
14u30 – 16u30 Socratisch gesprek over de toekomst
16u30 – 17u koffie of thee aangeboden door Future Visions Unlimited

Inschrijven: mail naar sfcafeleuven@gmail.com

Frank Beckers

 
 
Tien fans zakten op die ene zonovergoten zaterdag af naar Leuven. Graham, Patrick en Paula hebben onlangs de sciencefictiontentoonstelling ‘Out Of This World’ in de National Library in Londen bezocht. Peter De Weerdt was vorige week op de 69ste Wereldconventie in Reno, VS. Op hetzelfde ogenblik bezochten Frank Roger en ik de Franse Nationale conventie in Esneux.
Na afloop van het SF-café trok ook de penningmeester - ondergetekende - tevreden naar huis: nadat alle rekeningen betaald waren, bleek er nog acht euro ‘in de pot’ te zitten.
Onze volgende afspraak ligt vast op zondag 4 november. Dan wordt het een “SF-café XL”. We vieren dan dat vijf jaar geleden het eerste SF-café Leuven plaatsvond. Een eerste keer kwamen we samen op 5 november 2006. Toen stelde Guido Eekhaut onze nieuwe vereniging ‘Future Visions Unlimited’ voor en startte de voorbereiding van de Beneluxconventie 2007 ‘The Future is Now’. Details over het programma van 4 november volgen later.

16de SF-café Leuven
3 september 2011
Charly’s, Leuven
 
Vijf Jaar SF-café Leuven
4 november 2011
Mail: sfcafeleuven@gmail.com

 
 
Picture
Van 1 t/m 3 oktober vindt in Amsterdam de zesde editie plaats van het Buddhist Film Festival Europe. De thema's zijn Japan en Birma.
 
Osamu Tezuka's Buddha opent festival
Openingsfilm van het festival is de Japanse productie Osamu Tezuka’s Buddha (website: http://wwws.warnerbros.co.jp/buddha) van Yasuomi Ishitô. Deze epische anime (tekenfilm in Japanse stijl) is gebaseerd op de manga-verhalen van de oude meester Osamu Tezuka, de geestelijke vader van de manga. Het is het eerste deel van een trilogie met Tezuka's visie op het leven van prins Siddhartha, die tijdens een spirituele tocht Boeddha, “De Verlichte”, wordt. De cyclus, waarvan alleen al dit eerste deel 11 miljoen kostte, schetst een pikant, zelfs seksueel getint portret van Boeddha. De film wordt zaterdag 1 oktober vertoond in Het Compagnietheater, Kloveniersburgwal 50, Amsterdam.
 
 
Picture
Prachtig nieuws voor auteur Rudy Soetewey en uitgeverij Kramat !
Soetewey was voor de vierde keer genomineerd. Met zijn nieuwste boek "Getuigen"schiet hij in de Poirot-roos. De auteur kreeg de felbegeerde gegraveerde pen en een geldprijs.

Onze felicitaties aan de auteur en Wim en Hilde van uitgeverij Kramat !

Vierde keer, goede keer!

 
 
Helaas voor de fans van 'War Of The Worlds, maar Jeff Wayne heeft zijn aanwezigheid op deze con geannuleerd.
Picture
 
 
Met grote droevenis hebben we kennis genomen van het plotseling overlijden van Wim Stolk alias WJ Maryson afgelopen donderdag 10 maart 2011
Hij is 60 jaar geworden. Wim Stolk zou aanwezig zijn op de TerraCon als een van onze eregasten.
We wensen Elly en de kinderen veel sterkte toe in deze periode.

Picture
Wim, hier aan de keyboards, bij zijn band Maryson
 
 
SF-vereniging Terra, uitgever van het sinds 1972 bestaande fanzine SF Terra, bestaat dit jaar 40 jaar
Picture
 
 
Feesteditie

Editie 2011 is al de dertigste editie van Anima, het festival van de animatiefilm. Dit wordt tussen 4 en 13 maart uitgebreid in Flagey gevierd.

Openingsfilm is ‘The Barrowers’. De Japanner Hiromasa Yonebayashi van de bekende Ghibli Studio’s regisseerde deze film. Elke liefhebber van animatiefilms heeft wellicht al werk uit deze studio gezien: ‘Ponyo  On A Cliff By The Sea’, ‘Spirited Away’, ‘Howl’s Moving Castle’ of ‘Prinses Mononoke’. Dit zijn trouwens allemaal films waar Hiromasa Yonebayashi aan meewerkte. (© affiche: Brecht Evers & Folioscope)
Picture
 
 
Offscreen, het festival van de ongewone film, opende woensdagavond 9 februari in Cinema Nova. Als openingsfilm stond de absurde film ‘Rubber’ van de Franse regisseur Quentin Dupieux geprogrammeerd. De film werd door de korte sciencefictionfilm ‘Yuri Lennon’s Landing On Alfa 46’ voorafgegaan. Daarna was er een welkomstcocktail in een naburig hotel.
Picture
 
 
Op zondag 27 maart 2011 nodigt Future Visions Unlimited de Vlaamse sciencefictionliefhebbers uit op het SF-café Leuven. Hopelijk zijn de weergoden ons ditmaal beter gezind! Het SF-café van december werd wegens de sneeuw afgelast.

Zoals voorheen, blijft het SF-café gratis. Deelnemers worden vanaf 14u30 verwacht in brasserie Charly’s, Martelarenplein 11, 3000 Leuven.

Groetjes,

Frank