Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Picture
Home Sweet Home

Terwijl je thuis knusjes bij de openhaard met vrouw en kinderen naar tv kijkt, waart buiten de seriemoordenaar rond. Je duikt de kelder in om een biertje te halen. Onderaan de trap wacht er een monster je op. Misschien is je huis in een doolhof veranderd. Je verdwaalt en geraakt nooit in de kelder. Een huisgenoot blijkt van een andere planeet te komen, die de aarde wil overnemen. Of slaat de waanzin toe en transformeert een van je huisgenoten in een dodelijke psychopaat? Slaan bij jou zelf de stoppen door en ga je met een bijl achter je familieleden aan? Wat er zo allemaal mis kan gaan zodat je gezellige leventje ineens aan flarden wordt gescheurd, zie je in het programma ‘Home Sweet Home’ op het vijfde Offscreenfestival.


 
Beide tentoonstellingen waren tijdens het festival gratis te bezoeken.
 
Programma

De krokusvakantie komt eraan. Dat betekent het Festival van de Animatiefilm. Editie 2012 is al nummer eenendertig! Het programma van Anima 2012 werd uit een aanbod van duizend korte en lange animatiefilms gekozen. Hieronder waren maar liefst negenennegentig korte films uit eigen land. De korte films worden in thematische sessies van ongeveer negentig minuten gegroepeerd. Bovendien werden er vijftien langspeelfilms uit tien landen geselecteerd.

 
Het volgende SF-café Leuven vindt zondag 26 februari 2012 om 14:00u plaats. Wie wil, kan eerst in de Charly’s middageten. Wie nog niet geantwoord heeft, maar toch wil komen eten, kan me nog mailen. Vermeld het uur waarop je denkt te arriveren. Dan reserveer ik een tafel.

Mocht de winterellende dan nog duren en er geen treinen rijden, wordt de bijeenkomst uitgesteld. In dat geval mail ik op zaterdag een verwittiging.

Vanaf nu kan je het SF Café Leuven op twitter volgen. @SFCafeLeuven staat op http://twitter.com/SFCafeLeuven

SF-café Leuven
26 februari 2012
Charly’s, Martelarenplein 11, Leuven

Met vriendelijke groeten,
Frank
 
Paul Harland Prijs

De Paul Harland Prijs is de langst lopende wedstrijd in het Nederlandse taalgebied voor fantastische-, horror- en sciencefictionverhalen. Op zaterdag 4 februari werd in Utrecht de prijs 2011 uitgereikt.

 
Picture
Op zaterdag 18 februari stelt Guido Eekhaut zijn nieuwe thriller, 'De Schuld Van Roseboom' in de Standaard Boekhandel voor.

‘De Schuld Van Roseboom’ is het vervolg op ‘Absint’ en ‘Loutering’ en wordt uitgegeven door Manteau. Hoofdinspecteur Eekhaut, een “in Amsterdam verdwaalde Vlaming”, helpt het AIVD-team van hoofdcommissaris Dewaal in zijn onderzoek naar illegaal gedumpt radioactief afval in Afrika, een moord en een aanslag op een onderzoeksjournalist.

18 februari 2012, 15u – 17u
Standaard Boekhandel
Diestsestraat 127, 3000 Leuven.


Meer info:
www.eekhaut.com

Frank Beckers

 
De Botanique in Brussel staat er niet alleen bekend om voor zijn vele concerten want voor speciale tentoonstellingen kon je daar tot 29 januari 2012 terecht voor een reeks vreemde beelden. Onze collega Frank trok zijn trekkerslaarzen aan en ging even poolshoogte nemen. Wat hij daar allemaal ontdekte, vind je hier.