Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Van 8 t/m 12 september vond de vijfde editie van BUT Film Festival plaats in Breda. BUT is opsomming van de genres B-movie, Underground en Trash en richt zich op eigenzinnige cinema die afwijkt van de doorsnee film die in de bioscopen, videotheken en op internet te vinden is.  De organisatie kijkt terug op een succesvol festival met bijna een verdubbeling van het aantal bezoekers op de nieuwe locatie in de Bredase St. Janstraat in Breda.
Prijswinnaars BUT-Awards
Op zaterdag 11 september vond de uitreiking van de BUT-Awards plaats in de goed gevulde concertzaal van Kunstencentrum de Nieuwe Veste. Voorafgaand aan de uitreiking ging de eerste echte BUT-zombiefilm Earman and the revenge of the zombie-chick-squad (2010) in première. Bijzonder is dat deze  film is gemaakt op het BUT filmfestival door filmmaker Thijs van Gasteren.
De winnaar van de BUT-award voor de beste short was: The terrible thing of Alpha-9 (2009) van Jake Armstrong (USA). Deze animatiefilm gaat over een bountyhunter die naar een eenzame planeet in de ruimte reist om een verschrikkelijk monster te doden.
Op de shortlist van de genomineerde features stonden: Earthling (2010) van Clay Liford (USA), The diamonds of metro valley (2010) van Aaron Arendt (USA) en Mi (2009) van César del Álamo (Spanje). De jury heeft gekeken naar originaliteit en de manier waarop het verhaal is verteld. Clay Liford kreeg het met Earthling voor elkaar om de verschillende elementen van B-movie, Underground en Trash op zeer geraffineerde wijze bij elkaar te brengen en won de BUT-Award 2010. De fantastischitziende award, een meer dan levensgroot oog in een goudkleurige sokkel, werd gemaakt door Cor Vermeulen van House of Wax (Bredaas griezelmuseum).

Voor een terugblik op het BUT Film festival 2010 kunt u alle afleveringen van BUT-TV bekijken: http://www.butff.nl


Earthling

regie: Clay Liford
land:     USA
jaar: 2010
lengte: 114 minuten
taal:     Engels

Na een vreemde atmosferische gebeurtenis wordt een kleine groep mensen wakker met het besef dat hun geleefde leven tot op dat moment een leugen is. Ze komen tot de ontdekking dat ze een geleend lichaam hebben en feitelijk van buitenaardse afkomst zijn. Ze gaan op zoek naar elkaar en komen voor de keuze óf de leugen verder te leven óf om hun oorsprong en werkelijke leven te zoeken.

Clay Liford geeft je met Earhling geen makkelijke film. We worden in Earthling geconfronteerd met personages die op zoek zijn naar hun eigen identiteit. De speurtocht naar deze identiteit is geen makkelijke opgave, maar Clay Liford neemt je op een fantastische wijze mee op reis.
Picture



Leave a Reply.