Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Zoals elk jaar zal de geïnteresseerde liefhebber het al lang weten, maar voor diegenen die het nog niet moesten weten, de jaarlijkse F.A.C.T.S. beurs komt razendsnel dichterbij. Lees vlug meer hierover!
Picture
BVBA Con-Fuse richt al vele jaren het grootste sciencefiction, comics, fantasy en Japanse anime festival in de Benelux in, en dit jaar zal dat doorgaan op 23 en 24 oktober ek. Net als vorig jaar is men uitgeweken naar een grotere locatie, want de beurs lijkt ieder jaar nog te groeien, en dat is Flanders Expo in Gent. Ondertussen is dit al de 20e keer dat de beurs doorgaat. Er is zo’n twaalfduizend vierkante meter voorzien in drie hallen, met dealers uit België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Zweden, de USA enz. Hier kan de fan collectibles kopen, speelgoed, dvd’s, Blue-ray’s, en zeldzame stukken. Tevens is er grote zone voor games met heel wat consoles, er is een cos’ play wedstrijd, die elk jaar heel wat belangstelling krijgt, er is een fan village, er zijn decorstukken op ware grootte, er is een Star Wars diorama, Lego sets, make up sessies, en ondertussen werden ook al de eregasten aangekondigd, die het event uiteraard nog interessanter maken.
Wat dacht u van Robert Picardo, bekend uit ‘Star Trek: Voyager’ en uit ‘Stargate: SG1’ en van Dirk Benedict, bekend uit ‘The A-Team’, en uit de originele ‘Battlestar Galactica’. Die man hebben wij enkele jaren geleden overigens live geïnterviewd. Ook aanwezig is Dwight Schultz, de gekke bekkentrekker uit ‘The A-Team’ en de meer serieuze wetenschapper uit ‘Star Trek: The Next Generation’. Actrice Jewel Staite zal er ook zijn. Zij is bekend als Kaylee uit ‘Serenity/Firefly’ en als Dr. Jennifer Keller uit ‘Stargate: Atlantis’.
Daarnaast zijn er nog tal van cartoonisten en tekenaars present zoals: Dave Gibbons, Frank Cho, Greg Capullo, Floch, Brandon Peterson, Anne Stokes, Ian Churchill en Adam.
Reden te meer om dit jaar voor de eerste maal, of weerom naar F.A.C.T.S. te gaan.
Be there is de boodschap!


• DWIGHT SCHULTZ

After a succesfull career in stage and small parts in television series such as "Hill Street Blues" and "CHiPs", Dwight won his first leading role in the 1982 suspense film "Alone in the Dark", with Jack Palance and Martin Landau. After this, he auditioned for the role of Murdock in "The A-Team" and got the part. The rest is history.
Thanks to Whoopi Goldberg, with whom he played in the movie The Long Walk Home, a guestrole in Star Trek:The Next Generation, was especially written for him. He played Lt. Reginald Barclay so well that he became a recurring guest in the series as well as in Star Trek Voyager and in the movie Star Trek First Contact.
From the late nineties till the present day Dwight is mostly busy with voice overwork. He gives cartoon figures and computer heroes or bad guys a voice in computer games such as "EverQuest II" "Splinter Cell: Double Agent", "Terminator Salvation".
He loves doing conventios.
Website : http://www.dwightschultzfansite.nl/

• ROBERTO PICARDO

Robert Picardo werd geboren op 27 oktober 1953 in Philadelphia, Pennsylvania, VS.
Picardo is vooral bekend geworden voor zijn rol als Starfleet's Emergency Medical Hologram alias De Dokter in Star Trek: Voyager (van 1995 tem 2001). Hij speelde ook in een aflevering van Star Trek: Deep Space Nine aflevering "What You Leave Behind and in Star trek : First Contact.
Andere series waar hij opdook waren Taxi, Frasier, The Dead Zone, St. Elsewhere, Small Ville en The 4400.
In 1990 leende hij zijn stem aan de Johnnycab in de science fiction thriller Total Recall.
Hij speelde de terugkerende rol van Agent Richard Woolsey in de science fiction serie Stargate SG-1 van 2004 tot 2007 alsook in de spin-off serie Stargate: Atlantis, In het vijfde en laatste seizoen van Atlantis werd hij één van de vaste acteurs.
Picardo woont op dit moment met zijn vrouw Linda en twee kinderen in Los Angeles, Californië.
Website : http://www.robertpicardo.com/

• DIRK BENEDICT

Dirk Niewoehner (Helena (Montana), 1 maart 1945) is een Amerikaans acteur, het meest bekend als Templeton "Face" Peck in The A-Team en Starbuck in Battlestar Galactica.
Zijn artiestennaam werd door zijn manager voorgesteld omdat Dirk 's ochtends tijdens hun besprekingen gepocheerde eieren ("Eggs Benedict") at.
Benedict speelde in verschillende theaters, waaronder op Broadway, en in diverse films. Hij brak pas echt door als Luitenant Starbuck in de televisieserie Battlestar Galactica. Later groeide Benedict, dankzij het succes van het A-team, uit tot een van de meest succesvolle Amerikaanse tv-sterren. Na The A-Team lukte het Benedict niet meer om dat succes te evenaren: alle andere rollen die hij speelde stierven een anonieme dood.
In 1981 werd kanker bij Benedict geconstateerd. Opmerkelijk genoeg weigerde hij elke medische behandeling. Benedict koos voor de alternatieve geneeskunde. Hij volgde een streng macrobiotisch dieet en wist op die manier te genezen van kanker. Na zijn genezing bekeerde Benedict zich tot het boeddhisme en begon hij met het schrijven van een boek over zijn genezingsproces. Ook schreef hij boeken over meditatie, boeddhisme en macrobiotiek.
Van 1986 tot 1995 was Benedict getrouwd met Toni Hudson. Met haar heeft hij twee zoons, George en Roland (1988). Uit een eerdere relatie heeft hij nog een oudere zoon, John (1968). In 1994 maakte hij zijn regiedebuut met de film Christina's Dream, in 2001 regisseerde hij Cahoots.
In 2006 maakte Benedict een comeback op de televisie met Golden Zeiten. In januari 2007 werd Benedict derde in het programma Celebrity Big Brother, uitgezonden in Groot-Brittannië door Channel 4. Ook kwam hij samen met Dwight Schultz (Murdock) in mei 2007 naar JENSEN!.
Website: http://www.dirkbenedictcentral.com/

• JEWEL STAITE

Jewel Staite, geboren in White Rock, Brits-Columbia, wist al vanaf haar zesde dat ze voorbestemd was om te acteren.
Ze verscheen in tal van tv-series, zoals 'Space Cases', 'Flash Forward', 'Higher Ground' en had wederkerende rollen in 'Honey, I Shrunk the Kids!' en 'Da Vinci's Inquest'. Ze is ook te zien in een aflevering van 'The X-files'.
Volgens haar fans is 'Kaylee' tot op heden haar meest memorabele personage. Staite vertolkte de rol van deze sympathieke mechanicus in de Fox-serie 'Firefly' en hernam de rol in de afgeleide film 'Serenity'. Nadien tekende ze voor de rol van de hoofddokter in 'Stargate: Atlantis' en de film 'Stargate Atlantis: Extinction'.
Website : http://jewelstaite.com/

De toegang bedraagt 10 €.
Meer info:
www.facts.be


Nog wat beelden van de editie 2008 en 2009. U zult het met me eens zijn dat het daar zéker geen saaie boel is.





Leave a Reply.