Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Picture
Cabarettier op zoek naar de kleinschalige verhalen van de gewone mens. Wouter Deprez hoeft wel niet meer voorgesteld te worden: zijn  comedy shows zijn steeds uitverkocht, en bevatten altijd onder de humor verschillende lagen van zeer herkenbare menselijke situaties en emoties. Dit boek is een verzameling van tien reportages die elk bestaan uit ettelijke individuele verhalen van de gewone mens, en zijn evolutie vanuit het verleden naar het heden. Deprez interviewt, schrijft op, wordt ook al eens buiten gezet. Zijn onderwerpen: de voorliefde van de Vlaming voor koterijen of zijn  bezetenheid met in die tijd meestal onwettige aanbouwen, een wielrenner die gedeporteerd werd en op de dag van de bevrijding per ongeluk doodgeschoten werd door de bevrijders, de carrière van een handelsreiziger in vazen en postuurkes, het kweken van schapen, de essentie van de ware Stock Américain, de bezoekers van de dienst Burgerlijke Stand (en de ramp als alles op je iPod verdwenen blijkt), de Barakken, de Westhoek en nog veel meer. Geen wereldschokkende verhalen maar kleinschalige levensverhalen die vaak vele jaren teruggaan in de tijd, realistisch en emotioneel geladen, met een subtiele dosis humor erin verweven. Een heel aangenaam leesbaar boek, waarvan de tekst mooi aangevuld en versterkt wordt door de gebalanceerde foto’s van Jonas Lampens.

Eddy C. Bertin (5)


Originele Titel • De Bezige Bij • 2011 • Gebonden • 150 Blz. • 9789085422846

 
Picture
Teveel info kan nooit slecht zijn. In dit 4,5 cm dik naslagwerk beschrijft Stephenie Meyer IEDER personage dat ooit ook maar in de saga vermeld werd. Zowel de vampieren, mensen en weerwolven als eenmalig vermelde clans worden tot in de details beschreven. Gaande van de geboortedatum, transformatiedatum, haarkleur en lengte tot speciale eigenschappen, opleiding en persoonlijke geschiedenis. Van de protagonisten zijn er zelfs schitterende illustraties verwezenlijkt door Rebecca Bradley, James Carey, Young Kim, Sarah McMenemy en Leah Palmer Preiss. Dit boek staat werkelijk bol van de gegevens over het Twilight universum alsook een gesprek van Shannon Hale met Stephenie Meyer, die ons een inzicht geeft over de schrijfster en haar inspiratie.


Marc Spittael (3)


The Twilight Saga: The Official Illustrated Guide • Unieboek • 2011 • Hardcover • 544 Blz. • 9789047519898

 
Picture
Watch out for the big bad wolf. Op het verjaardagsfeestje dat de familie Cullen voor Bella organiseren gaat het mis en zij raakt ernstig gewond. Dit is voor Edward het zoveelste teken dat zijn geliefde te veel gevaar loopt in hun nabijheid. Bella tracht hem van het tegendeel te overtuigen maar slaagt er niet in. Edward verbreekt hun relatie en de familie Cullen trekt weg uit Fork. Bella valt in een gat en leeft haar leven als een zombie. Tot ze Jacob Black weer ontmoet, deze weet haar uit haar depressie te lichten, maar draagt ook een duister geheim met zich mee. Een geheim dat Bella tracht te achterhalen zonder stil te staan bij de consequenties. Alhoewel Stephenie Meyer uiterst detail vol schrijft, wordt het verhaal op geen enkel moment saai. Ook deze uitgave is met stof en zilveren betiteling uitgevoerd en past dus perfect bij het eerste deel.

Marc Spittael (3)


New Moon • Boekerij • 2010 • Hardcover • 424 Blz. • 9789022553510

 
Picture
Een eeuwenoud geheim, een dodelijk complot, een meedogenloze jacht. Deze potentiële internationale bestseller vertelt over de jacht op de verloren voorspellingen van de Franse ziener Nostradamus. Die schreef zo’n duizend kwatrijnen, die ik jaren geleden hopeloos probeerde te ontcijferen. Maar van die duizend zijn er maar negenhonderd tweeënveertig bekend. Waar bevinden zich de drieënvijftig overige dan? En vooral, welke geheimen staan erin?



 
Picture
De doorgaande strijd tussen de laatste vampiers. De Kinderen van Judas zijn een eeuwenoude sekte van vampiers die zich superieur voelen zowel tegenover de gewone mensen, die ze als vee beschouwen, en de andere soorten vampiers. De vampier Sia is een van de laatste afstammelingen van die groep, voor wie het eeuwige leven een vloek is. Ze probeert een zo normaal mogelijk leven te leiden en heeft een soort gezin gevormd met de vrouw Elena en diens dochtertje Emma.


 
Picture
Leugens. Wie spreekt de waarheid? Een wereld waar kinderen er alleen voor staan en proberen te overleven. Waar er onderscheid gemaakt wordt tussen normalo en freaks. De ouders en kinderen boven de vijftien jaar zijn reeds ettelijke maanden verdwenen.


 
Picture
CSI London bakt er niets van! Zich baserend op een enorme hoeveelheid geruchten, verhalen en ware feiten, naslagwerken, forensisch onderzoek en uiteindelijk fantasie trachten de heren Alan Moore als schrijver en Eddie Campbell als tekenaar de verschillende mythes rondom de befaamde, beroemde en beruchte Jack the Ripper te ontrafelen.


 
Picture
Een ware seriemoordenaar kan niet op zijn lauweren rusten. Dexter werkt als bloedanalist voor de politie in Miami. Hij is nu gelukkig gehuwd met Rita, en ze zijn op huwelijksreis in Parijs. Maar Dexter verveelt zich toch: hij functioneert als een perfect normaal mens, maar is dat niet. Hij voelt geen ware emoties en is een schizofreen die gesprekken voert met een alter ego, de Zwarte Ruiter, in zijn onderbewustzijn. Dexter is ook een seriemoordenaar: wanneer hij mensen kan vermoorden is hij echt gelukkig. Hij kiest zijn slachtoffers wel goed uit op morele basis: hij vermoordt alleen mensen die de dood verdienen.


 
Picture
Mijn contacten met de geesteswereld. Het Zwitserse medium Pascal Voggenhuber kon als kind al overledenen zien en had contact met zijn geleidegids en beschermengel. Op twintigjarige leftijd kreeg hij de bevestiging dat hij helderziend is.


 
Picture
Tieners bezitten genetisch gemanipuleerde paranormale krachten. Dit is het derde en laatste deel van de op tieners gerichte reeks ‘Darkest Powers’. In de vorige delen ‘Bezwering’ en ‘Ontwaken’, leerden we de 15-jarige Chloe Saunders kennen die een necromancer is, zij kan met geesten communiceren en ze zelfs terugplaatsen in hun lijken.