Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Picture
_Op de cover van dit boek merkten we een zeer bijzondere vraag om die je niet zomaar zal kunnen beantwoorden. En laat het nu net een vraag zijn die betrekking heeft op de voorspelling (of het einde van de Maya-kalender) dat de wereld zal vergaan op 30 december 2012. De vraag is: “Als het einde van de wereld nadert, wil je dan de eerste zijn die sterft… Of de laatste die overblijft.” Denk hier maar eens goed over na.
Op een drijvend boorplatform op de Noordelijke IJszee wachten vijftien mensen tot ze opgehaald worden, want het platform werkt niet meer. Inmiddels breekt een virus uit dat de wereldbeschaving keldert: de besmette mensen veranderen in moorddadige zombies die half van vlees en half van metaal zijn. Door een ontploffing moet het platform verlaten worden. De overlevenden beginnen een ijzige tocht, belanden op een gestrand cruiseschip, maar als de duizenden besmette passagiers van het schip losbreken, wordt het een helse strijd van ieder voor zichzelf om te overleven. Spannende, maar doodsombere thriller die toont hoe ieder mens tot uitersten kan gaan om te overleven, zelfs als er geen ware toekomst meer is. Sterke levensechte personages, weinigen sympathiek in hun strijd tegen de natuur, de besmetten en vooral zichzelf.
We krijgen geen verklaring vanwaar het virus zou kunnen komen, hoe het juist werkt en wat er aan gedaan kan worden.
De liefhebbers van zombie-films zullen hier wel spek voor hun bek vinden maar helaas zitten er weinig originele items in dit verhaal of kan men nauwelijks spreken van een variant op de overbekende zombiefilms. Het verhaal kent een open einde en we zullen het nooit weten wat de enkele overlevenden, als ze ooit de normaler wereld zullen bereiken, nog vinden. Een debuterend horrorregisseur zal hierin wel voldoende stof vinden om de zoveelste zombiefilm op ons los te laten. Wedden dat het wordt verfilmd?

Wim Somers (3)


_Outpost  I  Boekerij  I  350 pagina’s  I  Paperback  I  978 90 225 60051
Leave a Reply.