Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Picture
Het vijfde boek in deze cyclus

Bij het lezen van dit boek, ontdek ik dat ik het vierde deel in deze cyclus ‘Stad van Geheimen’ niet ontvangen heb ter recensie, maar het avontuur gaat door. Isabelle voelt zich steeds op de achtergrond geduwd als het over haar en haar broer gaat. Wanneer ze in slaap valt met een stuk mozaïek in haar hand, belandt ze ook in Talia, meer bepaald in de stad Classe. Deze stad loopt het gevaar om aangevallen te worden. En het lijkt erop dat Isabelle de enige is die hen kan redden. De rol die haar broer in dit boek speelt was onverwacht en niet typisch voor deze reeks. Ook had ik wat meer te weten willen komen over de rebelpiraat Andrea.
In het geval u deze reeks nog niet kent of nog niet gelezen heeft, grijp dan uw kans!


Patrick Van de Wiele (4)


Stravaganza, City of Ships • Van Goor • 2011 • Gebonden • 362 Blz. •  9789047515869

 
Picture
Het derde boek in deze cyclus

De jongeling Sky leidt geen normaal leven, omdat zijn moeder zwaar ziek is, en zijn vader een wereldberoemde rocker is, die hij nog nooit gezien heeft. Hij zorgt continu voor zijn moeder en heeft bijna geen vrienden. Op een dag ligt er een parfumflesje op de stoep en Sky stopt dat in zijn zak. ’s Avonds valt hij ermee in slaap en belandt zo in Talia, het parallelle Italië van de zestiende eeuw. Hij is dus een stravagant geworden en kan reizen tussen tijd en ruimte. In de stad Giglia ontmoet hij een monnik die ook stravagant is, en de straatjongen Sandro. Deze laatste spioneert in dienst van de hertog. Sandro leert Sky de stad kennen en zo ontdekt Sky ook dat nog meer mensen stravagant zijn. Hij leert dat hij een taak heeft en dat is ervoor zorgen dat de bruiloft van de rijke, machtige familie de Chimici goed verloopt. Zij hebben immers een vete met de familie Nucci. De hertog is zelfs van plan om de duchessa van Belezza (uit de vorige boeken) ten huwelijk te vragen. Maar daar wil Luciano een stokje voor steken. Maar het loopt uit op een bloedbad, en nadat de hertog wordt afgewezen door de duchessa, kijkt Luciano aan tegen een duel met de hertog. Hoe zal dat aflopen?
Weerom is het concept van stravageren goed uitgewerkt. De lezers worden als het ware meegezogen naar het Italië van de zestiende eeuw. Fans van de eerste boeken zullen dit vervolg zeker pruimen!

Patrick Van de Wiele (4)


Stravaganza, City of Flowers • Van Goor • 2011, vijfde druk • Paperback • 472 Blz. •  9789047517313

 
Picture
Vampierliefde

Deze auteur is mij onbekend, maar na enig zoekwerk ontdek ik dat Yelena Dawn Crow een pseudoniem is voor Chloë Dehouck. Zij heeft dit boek in eigen beheer uitgegeven. Zij is vooral aangetrokken tot fantasy en horrorboeken en films. Vooral vampiers dragen haar voorkeur weg. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vampiers in deze roman terugkomen. Yelena wordt uit haar leven weggesleurd door een stel vampiers, en in één ervan ontmoet ze haar ware liefde James. Maar er zijn vampierjagers op pad en de twee geliefden worden door hen gescheiden. Yelena zoekt rust en wil terug bij haar geliefde zijn, maar daar staan dan weer de vampierjagers tegenover. Misschien hetzelfde thema als bij de ‘Twilight’ reeks, maar klaarblijkelijk kwam deze auteur eerst met dat idee op de proppen. Niet zozeer mijn smaak.


Patrick Van de Wiele (2 tot 3)


Originele Titel • Eigen Beheer • 2009 • Paperback • 117 Blz.

 
Picture
Ook kinderen kunnen speurneuzen zijn.

Boet en Berber, broer en zus, en tweelingen op de koop toe, krijgen van de postbode een vreemd pakketje. De inhoud is nog mysterieuzer: een klein handboekje en een grote envelop met de tekst “Deze envelop alleen openen, als jullie bereid zijn je leven te veranderen”. De begeleidende brief is al even vreemd, geen van beiden kent Tom Maximus en google levert geen enkele info op over het Ministerie van Zeer Geheime Zaken. Terwijl Berber andere zoekopdrachten probeert krijgt ze plotseling een MSN bericht van Tom4ever. Hij blijkt hun hulp nodig te hebben in het oplossen van vreemde verdwijningen en wil hen rekruteren in naam van het MvZGZ.
Een zeer leuk jeugdboek dat perfect balanceert op de rand van realiteit en ongeloofwaardigheid. Spannende en onverwachte wendingen zorgen voor een beklijvende sfeer dat aanzet tot doorlezen.

Marc Spittael (4)


Originele Titel • Bruna • 2010 • Hardcover • 248 Blz. • 9789022997468

 
Picture
In de ‘Donkere Tijd’ werden de aanhangers van Tzulan, de geblakerde god van het onheil, verslagen en werd dit geloof verbannen. Het woord van Ulldrael is momenteel in opmars. Doch de wederopbouw van Ulldart gaat niet van een leien dakje, opnieuw duikt er onheil op aan de horizon.

Aljascha, die verbannen werd, zint op wraak en wil hier haar zoon Vahedin voor inzetten. Deze zilveren god, zoals hij ook wel in het geheim door zijn moeder genoemd wordt, bezit geheime krachten die voor menigeen een gevaar betekenen. Zij sluit in het geheim een verbond met aanhangers van Tzulan om de heerschappij over Tarpol te heroveren.
Raspot I, die ogenschijnlijk willekeurig werd verkozen, is uiteindelijk een marionet doch het is voor hem niet duidelijk wie aan de touwen trekt. Dit zal hem uiteindelijk fataal worden. Ook zijn vrouw is voor iedereen een raadsel.
Bovendien zijn er elders in het continent zingende stenen die blijkbaar magie bevatten en die niet zijn wat ze tonen te zijn.
Markus Heitz schetst ons een verhaal vol intriges, avontuur en spanning, een verhaal waar de grens tussen goed en kwaad heel klein is. De vrouwen worden als listige wezens afgeschilderd, die op sluwe wijze aan de macht willen komen. Het element liefde zien wij in de vorm van inquisiteur Estra, wiens moeder blijkbaar de stad naar eigen vorm heeft geschapen, en Tokaro een dappere ridder die zijn liefde boven zijn eigen leven stelt.
‘Bedrieglijke vrede’ is het begin van een trilogie vol spanning met talrijke personages.

Caroline Van den Neste (4)


Trügerischer Friede Ulldart – Zeit der Neuen I • Luitingh • 2010 • Pocket • 319 Blz. • 9789024531547