Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Picture
In de ‘Donkere Tijd’ werden de aanhangers van Tzulan, de geblakerde god van het onheil, verslagen en werd dit geloof verbannen. Het woord van Ulldrael is momenteel in opmars. Doch de wederopbouw van Ulldart gaat niet van een leien dakje, opnieuw duikt er onheil op aan de horizon.

Aljascha, die verbannen werd, zint op wraak en wil hier haar zoon Vahedin voor inzetten. Deze zilveren god, zoals hij ook wel in het geheim door zijn moeder genoemd wordt, bezit geheime krachten die voor menigeen een gevaar betekenen. Zij sluit in het geheim een verbond met aanhangers van Tzulan om de heerschappij over Tarpol te heroveren.
Raspot I, die ogenschijnlijk willekeurig werd verkozen, is uiteindelijk een marionet doch het is voor hem niet duidelijk wie aan de touwen trekt. Dit zal hem uiteindelijk fataal worden. Ook zijn vrouw is voor iedereen een raadsel.
Bovendien zijn er elders in het continent zingende stenen die blijkbaar magie bevatten en die niet zijn wat ze tonen te zijn.
Markus Heitz schetst ons een verhaal vol intriges, avontuur en spanning, een verhaal waar de grens tussen goed en kwaad heel klein is. De vrouwen worden als listige wezens afgeschilderd, die op sluwe wijze aan de macht willen komen. Het element liefde zien wij in de vorm van inquisiteur Estra, wiens moeder blijkbaar de stad naar eigen vorm heeft geschapen, en Tokaro een dappere ridder die zijn liefde boven zijn eigen leven stelt.
‘Bedrieglijke vrede’ is het begin van een trilogie vol spanning met talrijke personages.

Caroline Van den Neste (4)


Trügerischer Friede Ulldart – Zeit der Neuen I • Luitingh • 2010 • Pocket • 319 Blz. • 9789024531547
Leave a Reply.