Books - DVD's - Movies - Music - Short Stories - Articles - Conventions - Expositions
 
Picture
Forensisch rechercheur Lincoln Rhymes is op zoek naar Richard Logan alias de Klokkenmaker, wanneer zijn hulp ingeroepen wordt bij een elektriciteitsprobleem. De spectaculaire vlamboog maakte slechts één dodelijk slachtoffer en tal van gewonden, maar al snel stijgt het vermoeden dat het niet bij dit voorval zal blijven. Wat steekt hierachter? En waar staat Justice for voor. Het is een geladen onderzoek met vele gevaren voor eigen leven en iedereen moet constant op zijn hoede zijn. Hoewel de meeste agenten tegenwoordig hun informatie oppikken in ‘the cloud’ zoals ze het noemen, alles elektronisch, werkt Dellray op de oude manier met informanten. Wij zien dus verschillende onderzoekstechnieken de revue passeren en iedere keer weer komt een stukje van de puzzel bloot te liggen.
Het boek is ingedeeld in vier delen, elk met zijn eigen climax. Ook het onderzoek naar de Klokkenmaker blijft voortgang maken hoewel het voor Rhymes, gekluisterd aan zijn rolstoel, niet eenvoudig is om dit onderzoek te verrichten vanwege de verre afstand.
Rhymes heeft een speciale speurzin en daar hij bijna geen enkel onderdeel van zijn lichaam kan gebruiken, zet hij vol in op zijn hersenen en bekijkt alles wel duizend keer vanuit elke hoek.
Het boek is een ware pageturner en blijft de lezer boeien, bovendien is de ontknoping totaal onverwacht en opeens vallen alle puzzelstukjes daar waar ze moeten vallen.

Caroline Van den Neste (5)


The Burning Wire  I  Unieboek  I  2010  I  Paperback  I  Blz. 430  I  9789047514732  I  Jeffrey Deaver
Leave a Reply.